Open navigation

Agenda

vanaf 1 oktober 2022

Subsidie 2023 voor vrijwilligersorganisaties aanvragen

Er is een nieuwe subsidieregeling voor vrijwilligersorganisaties. De subsidieregeling ‘Versterken van sociale en maatschappelijke basis door vrijwillige inzet, gemeente Maastricht 2022-2024’. Subsidie voor het jaar 2023 kan alleen nog voor activiteit type 4 en 5 worden aangevraagd. 

Lees hier verder

12 april 2023 t/m
27 maart 2024

Aanvragen subsidie Fonds Cultuurparticipatie: CO-CREATIE

Wil je als culturele stichting of vereniging een participatieproject doen, in co-creatie met een kunstenaar? Of ben jij een kunstenaar die wil samenwerken met amateurs? Vraag dan subsidie aan voor Co-creatie.

Lees hier verder

5 juni 2023
19:30 – 22:00 uur

Workshop ‘Wat is de impact en maatschappelijke waarde van jouw organisatie?’

Als vrijwilligersorganisatie ben je trots op je werk en op de impact die je kunt maken. Maar hoe maak je dat inzichtelijk en aantoonbaar? Een van de grotere uitdagingen bij de verantwoording van vrijwilligersorganisaties is het tonen van de werkelijke impact van het werk. Door juist dit boven tafel te krijgen bevordert de continuïteit van projecten en de financiering ervan. Het doel van de bijeenkomst is dat we op een toegankelijke manier ingaan op impact en waarde van de organisatie, hoe deze kan worden aangetoond en ingezet kan worden bij het aanvragen van subsidies en fondsen en bij de verantwoording van die middelen.

De workshop wordt gegeven door Joost Weling, docent-onderzoeker. Hij is werkzaam bij Lectoraat Sociale Integratie en is betrokken bij Werkplaats Sociaal Domein Zuyd. Daarnaast doceert hij aan de Academie voor Sociaal Werk bij Hogeschool Zuyd.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk.

6 juni 2023
19:30 – 20:30 uur

Webinar:  Aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon 

Bij deze online-sessie word jou in een uurtje uitgelegd waarom het zo belangrijk is om een vertrouwenscontactpersoon te hebben! Met het aanstellen van een VCP heb je als vrijwilligersorganisatie een eerste aanspreekpunt voor meldingen over grensoverschrijdend gedrag. Lees meer

Woensdag
7 juni 2023
14:00 – 16:00

Inlooppunt vrijwillige inzet

in Centre Ceramique. Hier kunt u  binnenlopen met al uw ideeën en vragen over vrijwilligers, vrijwilligerswerk en alles wat ermee te maken heeft.
Kom gerust langs!

Lees hier verder

Donderdag
8 juni 2023
10:00 – 12:00

Inlooppunt vrijwillige inzet

in Centre Ceramique. Hier kunt u  binnenlopen met al uw ideeën en vragen over vrijwilligers, vrijwilligerswerk en alles wat ermee te maken heeft.
Kom gerust langs!

Lees hier verder

14 t/m 20 juni 2023

Kennisboostweek met als thema ben jij vrijwilligersklimaatbestendig?

Georganiseerd door het NOV(stichting Nederlandse organisaties vrijwilligerswerk). Lees meer

27 juni 2023
19:30 – 21:30 uur

Oriëntatie bijeenkomst: Hoe word je vrijwilliger?

Heb je altijd al vrijwilliger willen worden? Maar weet je niet hoe? Kom er via deze oriënterende bijeenkomst achter hoe je ervoor kan zorgen dat jij jouw talent, tijd en energie kan gaan inzetten. Zo weet je beter wat je kan en wil en hoe je de beste vrijwilligersplek voor jezelf kan vinden.

Aanmelden voor deze bijeenkomst op info@maastrichtdoet.nl   Geef daarbij aan je eigen naam en de naam van de bijeenkomst. Na aanmelding krijg je via mail een bevestiging en de locatie door.

tot 14 juli 2023

Indienen plan 2023 voor prijzenpot van Onze Buurt

Onze Buurt heeft aandacht voor buurten, buurtbewoners en buurtprojecten. Een goed idee willen zij graag mede mogelijk maken met het toekennen van een geldprijs. Er is in totaal € 80.000,00 te verdelen.

Lees hier verder

4 september 2023
19:30 – 21:30 uur

Bij ons gebeurt dat niet – online informatie sessie sociale veiligheid

Grensoverschrijdend gedrag vindt overal plaats. Maar je kunt een hoop voorkomen. Sluit aan en laat je op weg helpen! In twee uurtjes word je meegenomen in het veiliger maken van je vrijwilligersorganisatie. Lees meer

10 november 2023

Dag van de Mantelzorger

7 december 2023

Dag van de vrijwilliger

tot 31 december 2023

Mantelzorgwaardering 2023

Ook in 2023 kunnen inwoners van Maastricht weer een waardering aanvragen voor hun mantelzorger. Mantelzorgers zetten zich intensief in voor hulpbehoevenden en de gemeente hecht hier veel waarde aan. Daarom is een bedankje in de vorm van mantelzorgwaardering op zijn plaats. Dit bedankje bestaat uit een bedrag van € 75,- dat mensen die hulp ontvangen, kunnen aanvragen voor hun mantelzorger. Lees hier meer.

Eerdere Agenda items

1 juni 2023

Uitreiking jeugdlintje 2023

Op de internationale dag van het kind wordt het jeugdlintje van de gemeente Maastricht uitgereikt.

t/m 28 april 2023

Nomineer jouw held voor het jeugdlintje!

Ken jij iemand die iets extra’s doet voor de samenleving of een bijzondere prestatie heeft geleverd? En is diegene minimaal 6 en maximaal 18 jaar oud? Nomineer deze jonge held dan  voor het jeugdlintje van de gemeente Maastricht! Lees meer

16 januari t/m 31 maart 2023

Aanvraagperiode Hulp voor organisaties uit noodfonds energiekosten

Door de gestegen energiekosten kunnen niet alle organisaties hun activiteiten op de gebruikelijke wijze voortzetten. Voor Maastrichtse organisaties die hulp nodig hebben, hebben is door de gemeente Maastricht het Noodfonds Energiekosten opgericht. Als uw organisatie voldoet aan de voorwaarden kunt u geld krijgen uit het Noodfonds.

Lees hier meer.

23 maart 2023
19:30 – 22:00 uur

Thema-bijeenkomst Armoede in Maastricht

Maak kennis met het thema armoede en de organisaties die ondersteunen bij de situatie van armoede. Kom jij armoede in jouw organisatie tegen bijvoorbeeld bij deelnemers of vrijwilligers? Sluit dan aan.
Deze bijeenkomst is voor vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke organisaties en is georganiseerd samen met Quiet Maastricht.

10 en 11 maart 2023

NLdoet 2023

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2023, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Lees meer

27 februari 2023
19:30 – 22:00 uur

Thema avond: ‘Cijfers van de wijk en behoeftepeiling’

Om met je organisatie aan te sluiten  is het belangrijk om te weten hoe je omgeving eruit ziet. Het is goed om te weten wat voor mensen er wonen, van welke leeftijd ze zijn en met welke problematieken de wijk te maken heeft. En het is ook goed om te weten wat de mensen, waarvoor je  bezig bent, willen, wensen en nodig hebben. Tijdens deze bijeenkomst gaan we het hebben over zowel demografische gegevens als houden van een behoeftepeiling.

16 januari t/m 24 februari 2023

Aanmeldperiode Appeltjes van Oranje, thema ‘Bruggenbouwers in de buurt’ bij het Oranje Fonds

Lees hier meer.

16 februari 2023
16:00 – 17:00

Alles over de vrijwilligersverzekering – een webinar van vereniging NOV ism VNG 

In het online webinar worden deelnemers bijgepraat over de vrijwilligersverzekering zoals de meeste gemeenten de verzekering hebben afgesloten. Dit webinar is voor vrijwilligersorganisaties, vrijwilligerscoördinatoren en vrijwilligers.  De bijeenkomst is via Teams-online.

Lees hier verder

1 november 2022 tot 31 januari 2023

Aanvraagperiode financiële bijdrage  voor je NLdoet 2023 klus bij het Oranje Fonds

Let op: op = op!  Lees hier meer.

18 januari 2023
19:30 – 22:00 uur

Thema avond: Hoe vind je de jongere vrijwilliger?

In Maastricht is 20% van de inwoners onder de 30 jaar. Dat is een grote groep die je vast wel zou willen binnenhalen bij jouw organisatie. Maar waar vind je die jonge vrijwilligers voor je organisatie? Hoe zet je ze in? Wat kunnen ze voor jouw organisatie betekenen. Dit zijn onderwerpen waar we het samen met de experts op dit gebied, Serve The City,  over gaan hebben.

Aanmelden voor deze bijeenkomst op info@maastrichtdoet.nl   Geef daarbij aan de naam van de bijeenkomst, vanuit welke organisatie je deelneemt en met hoeveel personen je wilt komen. Na aanmelding krijg je via mail een bevestiging en de locatie door.

tot 31 december 2022

Vrijwilligersprijs Sterren van Maastricht

Nomineer  een vrijwilliger of een bedrijf  voor de Vrijwilligersprijs.

Lees hier meer

24 oktober 2022
19:30 – 22:00 uur

Thema avond  Sociale Media

Hoe gebruik je sociale media voor je organisatie? Waar moet je op letten en hoe zet je sociale media in?  Voor de antwoorden op deze en nog veel meer vragen staan  de experts  klaar.

Aanmelden voor deze bijeenkomst op info@maastrichtdoet.nl. Geef daarbij aan de naam van de bijeenkomst, vanuit welke organisatie je deelneemt en met hoeveel personen je wilt komen. Na aanmelding krijg je via mail een bevestiging en de locatie door.

24 september 2022

Burendag 2022

Op zaterdag 24 september is het weer burendag. Dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Lees hier verder

20 september t/m 27 september 2022

Aanvraag indienen ronde 2 MAEX impuls Limburg (SDG)

Lees hier verder

20 september 2022
19:30 – 22:00 uur

Thema avond  Vrijwilligers werven hoe doen we dat

Hoe werf je vrijwilligers voor je organisatie? Waar moet je op letten en wat zet je in om deze talenten aan je activiteiten te binden?  Voor de antwoorden op deze en nog veel meer vragen staan  de experts van  Levanto level Up, Suzanne Eijkenboom,  Levanto Promoteam Marco Piëtte en Vorkje Prikken, Tanja Ploch klaar.

17 augustus 2022
19:00 – 20:30 uur

Informatiebijeenkomst subsidieaanvraag Vrijwillige inzet 2023

De gemeente Maastricht organiseert een informatiebijeenkomst in verband met het subsidieproces/ de subsidieaanvraag Vrijwillige inzet 2023.

Tijdens deze bijeenkomsten informeren wij u over het volgende:
– Toelichting subsidieregeling ‘Versterken sociale en maatschappelijke basis door vrijwillige inzet, gemeente Maastricht, 2022-2024’;
– Het nieuwe formulier voor de subsidieaanvraag Vrijwillige inzet 2023;
– Ondersteuning tijdens de aanvraagprocedure door Maastricht Doet en gemeente (wie doet wat/rolverdeling).

De bijeenkomst vindt plaats in het Stadskantoor van de gemeente Maastricht,  Mosae Forum 10, ruimte de Maasmolen.
Vooraf aanmelden is niet nodig.

20 juli 2022
19:00 – 20:30 uur

Informatiebijeenkomst subsidieaanvraag Vrijwillige inzet 2023

De gemeente Maastricht organiseert een informatiebijeenkomst in verband met het subsidieproces/ de subsidieaanvraag Vrijwillige inzet 2023.

Tijdens deze bijeenkomsten informeren wij u over het volgende:
– Toelichting subsidieregeling ‘Versterken sociale en maatschappelijke basis door vrijwillige inzet, gemeente Maastricht, 2022-2024’;
– Het nieuwe formulier voor de subsidieaanvraag Vrijwillige inzet 2023;
– Ondersteuning tijdens de aanvraagprocedure door Maastricht Doet en gemeente (wie doet wat/rolverdeling).

De bijeenkomst vindt plaats in het Stadskantoor van de gemeente Maastricht,  Mosae Forum 10, ruimte de Maasmolen.
Vooraf aanmelden is niet nodig.

18 juli 2022
19:30 – 22:00 uur

Netwerkbijeenkomst Inclusie en Diversiteit

Heb je al eens nagedacht over wat inclusie en diversiteit betekent voor jouw organisatie? We nodigen je uit om samen met andere organisaties hierover in gesprek te gaan.

Lees hier verder

27 juni 2022
19:00 – 22:00

Themabijeenkomst Fondsenwerving

Op maandag 27 juni aanstaande organiseert MaastrichtDoet! in samenwerking met Samen voor Maastricht een themabijeenkomst over fondswerving.

Lees hier verder

16 mei 2022
19:00 – 22:00

Netwerkbijeenkomst Vrijwilligersorganisaties Maastricht

Ontmoet MaastrichtDoet!

Van 19.00 tot 22.00 uur in Centre Ceramique. Inloop is vanaf 18.45 uur.
Adres: Avenue Ceramique 50, 6221 KV Maastricht, ingang Plein 1992.

Aanmelden kan tot en met 8 mei.

Klik hier voor meer informatie

5 april 2022

Sociale media inzetten bij het werven van vrijwilligers

Deze online meeting is geheel gratis en bedoeld voor vrijwilligers-coördinatoren werkzaam in de zorg en welzijn, bij bibliotheken, musea en andere organisaties.
Lees meer

28 t/m 31 maart 2022

Kennisboost week over vrijwillige inzet

Vrijwilliger zijn of worden geeft een kick. Dat is de insteek voor deze Kennisboostweek, georganiseerd door NOV in het kader van  Mensen maken Nederland.  Een enorm aanbod aan webinars met inspirerende sprekers en relevante onderwerpen.

Kijk hier voor het hele programma

t/m 24 februari 2022

EmPOWER jouw initiatief. Win € 2.500,00

Burgerkracht De Pijler en Rabobank Roermond-Echt willen een aantal Limburgse burgerinitiatieven financieel ondersteunen. Initiatieven die zich inzetten tegen armoede of bijkomende gevolgen daarvan (bijvoorbeeld eenzaamheid, sociaal isolement, gezondheidsproblemen). Aanmelden kan tot en met 24 februari 2022  Lees meer

27 januari 2022
11:00 – 12:00

Digitaal vragenuurtje over gedragscodes bij verenigingen en organisaties

Het is momenteel een erg actueel onderwerp: grensoverschrijdend gedrag. Het landelijke Platform Vrijwillige Inzet houdt op donderdag 27 januari een digitaal inloopuurtje voor verenigingen en organisaties die vragen hebben over dit onderwerp.

Deelnemen kan via een Zoom-meeting.

tot en met 31 december 2021

Aanvragen provinciale subsidie Participatie

In een tijd waarin de maatschappelijke verbinding meer dan ooit beperkt wordt is het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen (binnen de geldende maatregelen) kunnen blijven deelnemen aan onze samenleving. Oog hebben voor elkaar is nu belangrijker dan ooit. Om in het bijzonder oog te hebben voor kwetsbare groepen in de samenleving heeft de Provincie Limburg een nieuwe laagdrempelige subsidieregeling gelanceerd. Lees hier meer

diverse datums in ’21 en ’22 tijdens de coronamaatregelen

Digitaal spreekuur MaastrichtDoet!

In verband met de aangescherpte maatregelen en de vele Coronabesmettingen kunt u ook digitaal, via Teams,  uw vragen over vrijwillige inzet stellen.

t/m 31 oktober 2021

Inschrijven Kern met Pit

Heb jij een idee voor je buurt? Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren.

Lees hier verder

23 september t/m 1 december 2021

Welke jonge helden in Maastricht verdienen een jeugdlintje?

Nomineer een jonge held. Alle jongeren die wonen in Maastricht en tussen de 6 en 18 jaar oud zijn en die iets goeds doen komen in aanmerking voor een jeugdlintje. Iedereen kan een jongere nomineren.

De inschrijfperiode is voorbij, er kunnen geen jongeren meer genomineerd worden

Lees hier verder

23 september 2021
19:00 – 20:00

Uitleg Subsidieaanvraag 2022 gemeente Maastricht

Karin Martens van gemeente Maastricht legt uit wat de gemeentelijke subsidieregeling inhoud, hoe je een aanvraag doet en beantwoordt alle vragen.

De bijeenkomst vindt digitaal via MS Teams plaats.

26 januari 2021
19:00 – 21:00 uur

Workshop online campagne voeren en geld inzamelen

Door de organisatie ‘Voor je Buurt’ en MaastrichtDoet! Ontmoet. Lees hier meer.

20 januari 2021
14:00 – 16:00 uur

Workshop online campagne voeren en geld inzamelen

Door de organisatie ‘Voor je Buurt’ en MaastrichtDoet! Ontmoet. Lees hier meer.

1 januari tot 15 december 2020

Regeling bewonersinitiatieven 2020

Altijd al iets willen doen aan uw leefomgeving? Dan is dit uw kans om aan de slag te gaan of te wel oan de geng, door gebruik te maken van de regeling bewonersinitiatieven 2020. U als inwoner van Maastricht kunt geld aanvragen om uw idee te realiseren. Lees hier meer.

vóór 1 november 2020

Bloemetjesactie voor de Mantelzorger

De inschrijfperiode is voorbij. Het is niet meer mogelijk om een aanvraag te doen.

tot en met 27 augustus 2020

Inschrijving Onze Buurt prijs

Onze Buurt bevordert de leefbaarheid in wijken en dorpen. Ze vinden het belangrijk dat mensen in wijken samen werken aan de verfraaiing van de omgeving en onderlinge contacten opzoeken. Daarom reiken ze elk jaar een stevig startkapitaal uit aan het beste buurtplan. Lees hier meer.

14 maart 2020

Feestelijke uitreiking Ster van Maastricht Vrijwilligersprijs 2020

UITGESTELD in verband met corona-virus

Lees hier meer

24 november 2017, Maastricht

Voorlopige site online

Vanaf vandaag is de site bereikbaar op https://maastrichtdoet.nl, zodat gebruikers van de oude site de gelegenheid krijgen om hun vacatures in te voeren. De vacatures die ingevoerd worden, zijn na live-gang zichtbaar voor iedereen.