Open navigatie

Webinar: Aanstellen van een VertrouwensContactPersoon

Informatie sessie
Dit jaar organiseert het NOV regelmatig online bijeenkomsten over sociale veiligheid, het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag en nog veel meer. Bij deze sessie ‘Aanstellen VertrouwensContactPersoon (VPC)’  wordt in een uurtje uitgelegd waarom het zo belangrijk is om een vertrouwenscontactpersoon te hebben! Met het aanstellen van een VCP heb je als vrijwilligersorganisatie een eerste aanspreekpunt voor meldingen over grensoverschrijdend gedrag.

Deze digitale bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders/coördinatoren van vrijwilligersorganisaties waar nog geen VCP werkzaam is. En bij deze digitale bijeenkomst wordt ingegaan op:

  • Wat doet een VCP precies?
  • Wie benader je daarvoor, aan welke functie-eisen moet iemand voldoen?
  • Wat is het verschil in verantwoordelijkheden van een VCP en van een bestuur?
  • Wat is het verschil tussen een VertrouwensContactPersoon en een Vertrouwenspersoon?
  • En… wat kun je als bestuur/coördinator nog meer doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen?

Deze sessies worden verzorgd door de adviseurs sociale veiligheid van NOV. Zij zijn ook de mensen die individuele organisaties verder kunnen helpen en ook dat is kosteloos.

Wanneer
Deze sessie vindt gedurende het hele jaar plaats op de volgende datums: 6 februari 2024, 11 maart 2024, 6 mei 2024, 3 juni 2024 en 23 september 2024.
De bijeenkomst is steeds van 19:30 – 20:30 uur. Het is een digitale bijeenkomst via ZOOM.

Meer informatie en ZOOMlink
In de agenda van de website van NOV vind je van iedere sessie meer informatie. Je krijgt de Zoom link toegestuurd na aanmelding en je hoeft Zoom niet te downloaden om mee te kunnen doen.
Klik hier om naar de agenda op de website van het NOV te gaan.