Open navigatie

Co-creatie

Wil je als culturele stichting of vereniging een participatieproject doen, in co-creatie met een kunstenaar? Of ben jij een kunstenaar die wil samenwerken met amateurs? Vraag dan subsidie aan voor Co-creatie.

Met deze subsidie voor participatieve kunst en cultuur steunt het fonds cultuurparticipatie grootschalige projecten, waarin professionele kunstenaars en particuliere amateurs samenwerken. Je project is gericht op co-creatie: de professional betrekt amateurs bij het idee, de opzet en de uitvoering van een project. Daarbij geeft de kunstenaar hen kaders, begeleiding en inspiratie.

Belangrijke criteria
Grootschalig participatieproject met professional(s) en amateurs en in Co-creatie
Aanvraagperiode 12 apr 2023 ⁠t/m 27 mrt 2024
Aanvraagbedragen € 25.000 – 125.000

Wie kan subsidie aanvragen?
– een culturele stichting of vereniging
– een professioneel kunstenaar

Hoe ziet je project eruit?
Je hebt een grootschalig project (maximaal 2 jaar), waarin (een) professionele kunstenaar(s) en particuliere amateurs in co-creatie werken. Voorbeelden van dit soort projecten:

– Als professioneel schrijver werk je samen met gedetineerden om op basis van hun behoeften (song)teksten te schrijven en uit te brengen;
– Als professioneel kunstenaar werk je in het kader van Internationale Vrouwendag samen met amateurs aan een gezamenlijke performance om het belang van dit thema op een creatieve manier op de kaart te zetten.
– Als culturele stichting werk je samen met amateurs en een professionele kunstenaar aan een voorstelling over de toeslagenaffaire.

Meer informatie
Ga naar de website van Fonds voor cultuurparticipatie.  Je vindt hier meer informatie over hoe je de subsidie aanvraagt en wat de randvoorwaarden zijn.