Open navigatie

Kans maken op een prijs van Onze Buurt?

Onze Buurt bevordert de leefbaarheid in wijken en dorpen. We vinden het belangrijk dat mensen in wijken samen werken aan de verfraaiing van de omgeving en onderlinge contacten opzoeken. Daarom reiken we elk jaar een stevig startkapitaal uit aan het beste buurtplan. Inschrijven voor de prijs van dit jaar kan tot en met 27 augustus 2020 . Onze Buurt is een actie van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg, uitgevoerd met hulp van Oranje Fonds en de Provincie Limburg.

Meedoen
Aan Onze Buurt kunnen bewonersgroepen, buurthuizen, dorpsraden, wijkplatforms, straatcomités, vriendenclubs, verenigingen of bewonerscommissies meedoen die in Limburg gevestigd zijn. Inzenden voor de prijs van 2020 kan tot en met 27 augustus 2020. De winnaar wordt eind november bekend gemaakt.

Eerdere winnaars
Met Onze Buurt zoeken we naar de mooiste, meest sociale, succesvolste en leukste Limburgse wijk-initiatieven.  Byeboere Maastricht en WOP De Carmel wonnen de hoofdprijzen vorig jaar. In 2018 werd de hoofdprijs eerlijk gedeeld door Buurzaam Koken Kids in Maastricht  en Kloostertuin ‘t Laefhoes in America. In 2016 kreeg Moedercentrum Maximina Roermond €45.000 voor de verbouwing van de Wereldkeuken. De editie van 2015 werd gewonnen door de Fiets- & Schoenenbank uit Maastricht, in 2014 ging Huurders Belangen Vereniging Hoensbroek met de prijs aan de haal, in 2013 kreeg de Dorpsraad Heide tienduizenden euro’s om een dorpskeuken te bouwen en in 2012 ging de hoofdprijs naar de Blerickse school Klingerberg die een speelplaats voor de wijk opende. Laat Onze Buurt ook jouw buurt helpen!

Spelregels
Wil je de spelregels lezen, ga dan naar deze pagina

Inschrijven kan tot en met 27 augustus 2020
Gebruik daarvoor  dit formulier

Meer informatie
Ga naar de website van Onze Buurt

Onze buurt maakte een informatiefilmpje dat je hier kunt bekijken.