Open navigatie

Wat is MAEX?

MAEX is het landelijke platform dat de sociale waarde van de sector van sociale initiatieven en -ondernemers transparant maakt en investeren (in brede zin) in deze initiatieven stimuleert.  Dit doet MAEX met de Social Handprint, waarop per initiatief te zien is hoe de activiteiten bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). MAEX heeft tools ontwikkeld om deze initiatieven te versterken en samenwerking met andere organisaties te bevorderen.
Zo kan via de MAEX Impuls snel en efficiënt gedoneerd worden en kunnen matches gemaakt worden om kennis en vrijwillige inzet te leveren. En via MAEX Platforms is het mogelijk de sociale impact van initiatieven binnen een specifiek gebied of thema te monitoren en te stimuleren.

Voor initiatieven en sociale ondernemingen
Draag jij met jouw initiatief bij aan een sociaal Limburg? Zoek jij naar financiële middelen om jouw organisatie te versterken en/of te professionaliseren?
De MAEX Impuls is een laagdrempelige subsidie die beschikbaar wordt gesteld door de Maatschappelijke AEX (of MAEX) en het VSB fonds. Deze subsidie rondes worden een paar keer per jaar uitgezet per provincie.  In 2023 kun je vanaf 24 oktober (10.00 uur) t/m 31 oktober (22.00 uur) een MAEX Impuls aanvragen.

Interessant? Begin met het aanmaken van een organisatieprofiel op de website van de MAEX. Hier geef je aan hoe je bijdraagt aan de duurzame doelen of Sustainable Development Goals (SDG’s). Met name als je je richt op SDG 1 (armoedebestrijding), SDG 3 (goede gezondheid en welzijn), SDG 5 (gendergelijkheid), SDG 10 (ongelijkheid verminderen) en/of SDG 11 (duurzame steden en gemeenschappen), dan is dat deze keer een pré. Specificeer kort hoe je het benodigd bedrag zult besteden en voeg een begroting toe.

Meer informatie
Ga naar de website van MAEX voor de rest van de voorwaarden en voor meer informatie.

Extra ondersteuning 
Ben je nog niet bekend met de duurzame doelen (SDG’s)? Heb je vragen of hulp nodig bij je plannen en de aanvraag?  Dan kan je terecht bij Nathalie Ummels van  SDG House Maastricht

Handige linken
Hier ga je naar de website SDG House Maastricht
Hier doe je inspiratie op bij de verschillende initiatieven die een Impuls donatie hebben ontvangen.
Hier ga je naar de website van MAEX