Open navigatie

Samen kom je verder

Vrijwilligers kom je overal tegen: de kok in het buurtcentrum, de hulp bij de dagbesteding voor ouderen, de dirigent van het kerkkoor, de penningmeester van je vereniging, de trainer bij je sportclub of de gastvrouw in het museum. Bij je eigen buurman komt misschien wel iemand van de vrijwillige thuishulp. En wat dacht je van natuur- en milieuactiviteiten, belangengroepen of begeleiding tijdens vakanties? Al dat werk draagt bij aan een leefbare stad en wordt onbetaald en onverplicht gedaan door en voor andere mensen.

Website
In Maastricht zijn er duizenden mensen die in georganiseerd verband vrijwilligerswerk doen. Met gewone en bijzondere dingen. Als jij hen daarbij wil helpen, weet je graag waar je terecht kunt. En de organisaties willen op hun beurt weten of er voor hun nog nieuwe vrijwilligers zijn. Daarom is er MaastrichtDoet!. MaastrichtDoet! helpt vrijwilligersorganisaties met het zoeken naar mensen die iets willen doen. Vrijwilligers kunnen op onze website een persoonlijk profiel plaatsen. En organisaties kunnen daar hun ‘vacatures’ plaatsen. Zo vinden mensen die vrijwilligerswerk willen doen de juiste plek. Wij maken dus voor heel Maastricht vraag en aanbod in vrijwilligerswerk zichtbaar. Daarnaast geven we allerlei tips en adviezen, delen we kennis en netwerken en de mogelijkheid om je te verbinden met anderen rondom vrijwillige inzet.

Inlooppunt vrijwillige inzet
Tot nu toe deden we dat allemaal op maastrichtdoet.nl. Maar nu wisselen we in Centre Céramique ook persoonlijk informatie en inspiratie uit. Iedereen die meer wil weten of meer wil doen kan iedere woensdag van 14:00 – 16:00 uur en donderdag van 10:00 – 12:00 uur bij ons binnenlopen. Ook kun je deelnemen aan informatie- en inspiratie-sessies over vragen zoals:

· Wat wil ‘de nieuwe vrijwilliger’?
· Hoe betrek je ondernemers?
· Hoe vertel je jullie verhaal?

Kom eens langs!