Open navigation

Begeleider creatieve activiteit

Branch
Art and culture
Care and welfare
Activity
Creative / Arts
Education
Not applicable
Language
Both
District
Other
Hours per week
4-20 hours per week

Stichting Werkhuis Maastricht Noordoost

Het Werkhuis is een verzameling van creatieve werkplaatsen. Er is een werkplaats voor houtbewerking, textiel, tekenen/schilderen, mozaïek, keramiek, vilten en papier-maché , steenhouwen. Ook worden er reparaties verzorgd en biedt de plek onderdak aan onder andere het Repair Café en de Library of things.


Het werkhuis kent twee coördinatoren die het team van zo\\\\\\\'n vijftig vrijwilligers ondersteunen. De vrijwilligers houden het huis met elkaar draaiende. Zo zijn er mensen die een werkplaats beheren en/of daar een creatieve activiteit aanbieden. Maar ook vrijwilligers die andere taken hebben zoals administratieve ondersteuning, website beheer, interieur verzorgen, de tuin onderhouden, algemeen onderhoud enzovoorts. 

Je vindt ons aan de Hunnenweg 4 in Scharnwest Maastricht. 

Address

Contact
Esther Janssen
0437850384
info@werkhuismaastricht.nl

Het Werkhuis heeft verschillende werkplaatsen waar iedereen gebruik van kan maken om creatief aan de gang te gaan. Zo is er een werkplaats voor houtbewerking, tekenen/schilderen, textiele werkvormen, keramiek, mozaïek, vilten en papier-maché. Er worden soms ook reparaties op aanvraag (en tegen betaling) gedaan door de vrijwilligers die hier werken en in een van de ateliers actief zijn. Of producten gemaakt die we als Werkhuis verkopen in ons winkeltje waarvan de opbrengst ten goede komt aan de organisatatie.

Er zijn twee coördinatoren die de vrijwilligers (stuk of vijftig) ondersteunen. 

Zo zijn er vrijwilligers die affiniteit hebben met een bepaalde werkplaats en daar het beheer over hebben en/of daar een creatieve activiteit aanbieden/begeleiden. Zo wordt er op dit moment in groepsverband het werken met keramiek geleerd, de kunst van het mozaïeken, hoe hout te verwerken, portret en modeltekenen enzovoorts. Ons volledig aanbod vind je terug op onze website www.werkhuismaastricht.nl/rooster/activiteiten. 

Er is nog ruimte op verschillende dagdelen en in verschillende werkplaatsen om activiteiten aan te bieden en te begeleiden. En daar zijn we naar op zoek!

Vind je het leuk om iets waar jezelf goed in bent of vooral enthousiast over bent/ passie voor hebt, over te dragen op anderen? Je hoeft geen les te geven of daar ervaring in te hebben maar het vooral leuk vinden om anderen wat te ondersteunen. Ze wegwijs te helpen bij het opstarten van een vaardigheid en indien men dat wenst enig advies of bijsturing te geven. 

Het kan een activiteit zijn die past in de bestaande werkplaatsen (zoals tekenen/schilderen, hout, textiel, keramiek) maar ook iets heel anders zijn. Iets dat we nog niet in huis hebben. We kijken dan in welke werkplaats dat dan kan starten.

Er is grote vraag naar het werken met klei (keramiek). Hiervoor hanteren wij momenteel een wachtlijst! Iemand die affiniteit en ervaring met keramiek heeft en een dagdeel met mensen zo willen werken is zeer welkom!

We komen graag in contact met jou als jij hier iets voor voelt en bekijken dan samen wat voor jou goed past. 


Part of the day
maandag: morning, afternoon, evening
dinsdag: morning, afternoon, evening
woensdag: morning, afternoon, evening
donderdag: morning, afternoon, evening
vrijdag: morning, afternoon, evening
React