Open navigation

Verkiezing Erelid vereniging Limburg

De Vereniging Limburg ging op zoek naar frisdenkers en aanpakkers in de provincie. Mensen die op een buitengewone manier bijdragen aan een gezonder, gelukkiger en vitaler Limburg. Uit veertien genomineerden werden de finalisten gekozen.

Onder de finalisten ook de Maastrichtse Puck en Juul. Help mee om van hen de winnaars te maken door jouw stem uit te brengen.

Puck en Juul Knols

Broer Juul (2001) en zus Puck (2003) zijn al sinds 2015 als vrijwilliger aan de slag op allerlei sociale gebieden. Effectief altruïstisch ingesteld, kritisch, vernieuwend, confronterend en bevrijdend werken zij met hun laagdrempelige projecten aan het mooier maken van de eigen omgeving.

Een voorbeeld daarvan is Juupu, de inzamelingen op middelbare scholen. Hiermee geven Juul en Puck uiting aan waar burgerschap over mag gaan: doe eens iets voor een ander zonder er iets voor terug te vragen. Het succes van het initiatief toont aan hoe de kracht van eenvoud omarmt wordt. Het doel: jongeren bewust maken van de invloed die zij uitoefenen door het ondersteunen van lokale sociale initiatieven.

Vind jij dat Puck en Juul de titel “Erelid van De Vereniging Limburg 2018” verdienen? Van 23 oktober tot en met 22 november 2018 kun je op ze stemmen. Je kunt maar één keer stemmen. Op 29 november 2018 wordt tijdens het ‘Wij zijn Limburg’ Festival bij Cultuurwerkplaats Zeezicht te Heerlen de winnaar van de verkiezing bekend gemaakt. Hij/zij ontvangt De Vereniging Limburg ereprijs en een verwenarrangement.

Stemmen kan hier

bron: devereniginglimburg.nl

Helaas geen finalisten!

De onderstaande 3 kanjers waren wel genomineerd, maar hebben in de eerste ronde te weinig stemmen gehaald om door te gaan als finalist. Toch verdienen zij een compliment voor hun bereikte plek in de competitie van Erelid.

Mattie Boonen

Mattie Boonen is een supervrijwilliger in de Maastrichtse wijk Malberg. Hij zamelt onder andere voedsel en andere spullen (zoals ook kerstpakketten) in voor de minderbedeelden in de buurt. Daarnaast is hij DJ bij de country/linedance-groep Dancing Dizzy Chicks, vrijwillger bij Trajekt, secretaris van BuurtNetwerk Veer Zien Malberg, lid van de redactiecommissie van de bijbehorende website veerzienmalberg.nl èn o.a. ook nog redactielid van het papieren wijkblad ‘De Ruwaard’. Een multi-multi-multi-vrijwilliger!

Serve Habets

Serve is de initiërende man van het (t)huiskamerproject Sjuif a-en in Heer, een wijk in Maastricht. Samen met enkele vrijwilligers is deze (t)huiskamer op dinsdagochtend en dondermiddag open. Inmiddels ontmoeten hier een 50-tal bewoners elkaar onder het genot van een kopje koffie. Het kennis maken met elkaar is voor velen een geluksmoment. Zo staat een keer per maand op zondagmiddag een thematisch bezoek gepland. Worden de senioren hulp geboden bij het omgaan met Ipad, IPhone en laptop.

Famke Mackaaij

Famke zet zich al 7 jaar belangeloos in voor dak- en thuisloze jongeren. Denk hierbij aan alleenstaande jonge moeders maar ook jongeren die vastlopen of tussen wal en schip vallen. Ze is 24/7 bereikbaar voor hun. Dit doet zij vanuit haar eigen ervaring en volledig onbetaald. Fam is namelijk zelf ook een dakloze jongere geweest. En heeft vanuit haar ervaring al meer dan 1000 jongeren geholpen aan een beter toekomstperspectief.