Open navigation

Gemiddeld is Jan Karel Bolleman zo’n 20 uur per week bezig met vrijwilligerswerk bij COC Limburg (dé belangenvereniging in Limburg voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse mensen) en Roze 50+ Nederland. In dit korte interview vertelt hij hierover. 

“Roze ouderen zijn bang om gepest en uitgesloten te worden. Uit onderzoek blijkt dat deze angst vaak terecht is. Ook is eenzaamheid onder deze groep een groot probleem. Kinderen of een partner hebben ze vaak niet.”

“Bij COC Limburg ben ik coördinator van de werkgroep Roze Plussers. We organiseren in Heerlen, Maastricht en Weert roze ouderencafés, roze middagen in zorginstellingen en het roze maatjesproject. We creëren ontmoetingsmogelijkheden, bevorderen de acceptatie onder alle ouderen en medewerkers van (thuis)zorginstellingen en bestrijden de eenzaamheid onder roze ouderen.” “Ook ben ik roze ambassadeur voor de regio Brabant/Limburg bij Roze 50+ Nederland. Deze organisatie reikt de Roze Loper uit aan zorgcentra die een veilige en vriendelijke omgeving voor roze ouderen creëren.”

“Homoseksualiteit moet iets gewoons zijn. Ik geniet als ik zie dat we succes hebben en we de eenzaamheid iets terugdringen. Als ik waardering krijg van mensen in mijn netwerk. En als de mensen voor wie ik dit doe iets gelukkiger worden en zich veiliger voelen in hun woonomgeving.”