Open navigation

Ondanks dat hij als zelfstandig ondernemer – Huub Sour heeft een bloemenzaak in Heugem – de handen vol heeft aan zijn werk, is hij actief in het vrijwilligersveld. En niet voor 1 vereniging of een avondje: nee, Huubs cv liegt er qua vrijwilligerwerk niet om. Wat hij precies doet en wat hem drijft, lees je in dit artikel.

Een verbinder
Samen met een club ‘enthousiaste mensen’ organiseert Huub de processie in Heugem. En de kermis. Hij is lid van carnavalsvereniging De Waterratte en is voorzitter van de Samenwerkende Maastrichtse Vastelaoves Verenigingen (SMV). “Ik vind het prachtig om mensen te inspireren en motiveren. En ze te verbinden. Dat doe ik bijvoorbeeld voor de kerk. Het korenoverleg, zorgen dat er genoeg vrijwilligers zijn voor de diensten tot het vinden van mensen die mee het kerkhof onderhouden; ik doe het met veel plezier. Ook bij de carnavalsvereniging houd ik me het liefst bezig met de sjariteit en het verbinden van de mensen.” Tot slot vind je Huub regelmatig al schrijvend achter zijn bureau. “Ik schrijf graag en daarom word ik nog wel eens gevraagd om wat pr-zaken van verenigingen op te pakken”, legt hij uit.

Plezier
Wat hem drijft? “Het plezier”, vertelt hij, maar ook een stukje noodzaak. “Met mensen bezig zijn geeft me veel voldoening. Het is leuk. En ik hoop oprecht dat datgene wat ik doe mensen ook inderdaad verbindt. En het sociale contacten en een beter buurtgevoel oplevert. Want ik denk dat we in een vergrijzende toekomst elkaar steeds harder nodig zullen hebben.”