Open navigation

Be meaningful

Dyon de Vreede steekt zijn energie in de preventie van hart- en vaatziekten als vrijwilliger bij onder andere MUMC+ en de Health Foundation Limburg. Ook is hij medeoprichter en organisator van de Hart & Vaatcafé’s. Dat zijn bijeenkomsten voor hart- en vaatpatiënten, partners, dierbaren en geïnteresseerden. “Ik stelde mij 2 levensvragen: ‘To BE or not to be?’ en ‘What is the MEANING of life?’ Door deze samen te voegen kreeg ik het antwoord: Be meaningful.” 

“Telkens als ik mijn verhaal vertel, begin ik met ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar geluk zit in de rest.’ Ik ben namelijk geboren met 4 hartafwijkingen. Naarmate mijn gezondheid slechter wordt, wordt de medische wetenschap steeds beter. Da’s mijn geluk, en vanzelfsprekend de liefde van mijn dierbaren.”

“Na mijn 3e openhartoperatie viel ik in een enorm gat. Ik werd geconfronteerd met mijn beperkingen. Ik moest voor mezelf van iets negatiefs iets positiefs maken. Als vrijwilliger kan ik als ervaringsdeskundige worden ingezet als gastspreker. Hier vertel ik dan mijn verhaal bij congressen, scholen en nog meer. Betekenisvol bezig zijn, elkaar een hart onder de riem steken en er voor elkaar zijn maken de cirkel rond en dat is die absolute meerwaarde.”