Open navigatie

De gemeente Maastricht heeft de afgelopen weken de Vrijwilligersprijzen 2018 toegekend. In november en december werden 172 mensen en instellingen voorgedragen. Een jury van prijswinnaars uit 2017 wees vervolgens zes Maastrichtenaren en een bedrijf aan als ‘Sterren van Maastricht’. Ze kregen tussen 21 januari en  donderdag 8 februari allemaal een verrassingsbezoek van de burgemeester of een wethouder, die een cheque van 2000 euro meebrachten, te besteden aan een zelfgekozen vrijwilligersactiviteit. Op zaterdagmiddag 10 maart worden de winnaars ook verwacht voor een feestelijke bijeenkomst in Mosae Forum, waar ze uit handen van de burgemeester een trofee krijgen. De Vrijwilligersprijzen 2018 zijn toegekend in zeven categorieën: kunst, groen, welzijn, zorg, bedrijf, veiligheid en sport.

Joop Kuiper kreeg een beloning in de categorie kunst, voor zijn werk  bij Koninklijke Harmonie de Ster van Maastricht en muzieklessen bij Kindcentrum Oda.

Rob Noordhoek won in de categorie groen. Hij is bij kinderboerderij De Heeg de grote regelaar en drijvende kracht. Rob koopt voer voor de dieren en zoekt naar subsidie en fondsen om de boerderij te kunnen runnen. Daarnaast begeleidt hij andere vrijwilligers en vult desgewenst hun belastingpapieren in.

Famke Mackaaij kreeg de eer in de categorie welzijn vanwege haar ondersteuning van jongeren bij wie het even tegenzit. Met de stichting FeelGoodConnected ondersteunt ze zwerfjongeren.

Gerard en Mia van Dijk zijn al vele jaren vrijwilliger bij Huize Maasveld, waar ze carnaval en boerderijfeesten organiseren. Ze zijn winnaars in de categorie zorg.

In de categorie bedrijf, kreeg voetbalclub MVV de prijs voor de brede maatschappelijke inzet met hulp van de spelersgroep.

Maarten Huizinga won in de categorie veilig. Hij is voorzitter van een bewonersteam, met speciale aandacht voor brandveiligheid en inbraakveiligheid. Huizinga adviseert bewoners om de buurt leefbaarder en veiliger te maken en speelt meldingen door aan gemeente en woningcorporatie Servatius.

John Derhaeg is winnaar in de categorie sport. Hij is manusje-van-alles bij voetbalclub SCM, waar hij de kleedkamers en de kantine onderhoudt, terreinknecht speelt, feesten opzet en een hand toesteekt achter de bar.