Open navigatie

Dansen in het Park

William Bartels is al meer dan 35 jaar vrijwilliger. Eerst bij voetbalverenigingen, vooral voor de jeugd. Sinds 2010 houdt hij zich bezig met vrijetijdsbesteding voor senioren. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers en onder de vleugels van Stichting Wij Senioren (powered by Kompenei).

“Wekelijks organiseren we Dansen in het Park: een ontmoetings- en dansmiddag of -avond voor de senioren in verschillende wijken in Maastricht. Ook mindervaliden zijn welkom. De naam verwijst naar een evenement uit de jaren 50 en 60. In augustus 2017 hebben we dat evenement in het Stadspark nieuw leven ingeblazen. En ook dit jaar organiseren we een Dansen in het Stadspark.”

“De huidige generatie senioren heeft vroeger veel gedanst. Nu hebben ze veel vrije tijd. Ze willen deze graag nuttig en gezond invullen: met dansen. Deze senioren hebben hard gewerkt en altijd voor de kinderen en de kleinkinderen gezorgd. Zij verdienen een vrijetijdsbesteding die bij hen past.”

“Dansen is gezond en de contacten met andere senioren zijn onmisbaar. Het tegengaan van eenzaamheid is een drijfveer. De senioren kijken uit naar het laagdrempelige en sociale samenzijn. Al jaren krijg ik veel genoegdoening van het organiseren van dit evenement.”

De actuele agenda van ‘Dansen in het Park, dansen en ontmoeten voor senioren’ kunt u vinden op de website van Dansen in het park