Open navigatie

Welke jonge helden in Maastricht verdienen een Jeugdlintje?

De inschrijfperiode is voorbij. Er kunnen geen jongeren meer genomineerd worden.

In Maastricht zijn veel jongeren die iets goeds doen voor hun vrienden, familie, een vereniging, goed doel of buurt. Op die manier leveren ze een positieve bijdrage aan hun omgeving én aan een sociaal en saamhorig Maastricht. Als waardering voor deze jonge helden reikt de gemeente jaarlijks het Jeugdlintje uit.

Nomineren
Vanaf 23 september tot en met 1 december kunnen jongeren tussen 6 en 18 jaar genomineerd worden voor een Jeugdlintje. Via www.gemeentemaastricht.nl/jeugdlintje is alle informatie te vinden over voorwaarden en nomineren.

 Vervolg
Een selectiecommissie, bestaande uit drie raadsleden en twee jongerenvertegenwoordigers, adviseert het college over welke genomineerden het Jeugdlintje verdienen. De Jeugdlintjes worden in december uitgereikt.

Wethouder Vivianne Heijnen (onder andere verantwoordelijk voor participatie en sociale innovatie): ‘Ik ben blij dat we dit jaar een echte feestelijke uitreiking kunnen organiseren in het Stadhuis. Natuurlijk hoop ik net als vorig jaar weer op veel mooie aanmeldingen. Want de bijzondere prestaties die Maastrichtse jongeren neerzetten, verdienen onze waardering en aandacht.”