Open navigatie

Webinars met Lucas Meijs

De vrijwilligerscentrale en de vrijwilligersacademie van Amsterdam  spraken Lucas Meijs, Bijzonder Hoogleraar Vrijwilligerswerk, Civil Society en Ondernemingen  in diverse masterclasses.
‘Juist in tijden als deze moeten we vieren dat we niet bij de pakken neer gaan zitten’ zo spreekt Lucas met aanstekelijk enthousiasme alle aanwezigen toe. Hij deelt kennis met ons en gaat in gesprek met Henriëtte van der Meij en Karin Hanekroot.

Webinar van 14 mei 2020: Applaus voor vrijwilligers

In Amsterdam waren al 250.000 vrijwilligers actief en sinds de corona-crisis zijn daar zeker 6000 bijgekomen. Het is een hele klus om al die vrijwillige energie in goede banen te leiden. Omdat veel organisaties noodgedwongen hun deuren moesten sluiten voor bezoekers en vrijwilligers zijn er veel ‘werkloze’ vrijwilligers. Het is met name lastig om beschikbare vrijwilligers te matchen aan mensen die hulp nodig hebben.

Lucas benadrukt hoe belangrijk het is dat zowel vrijwilligers als beroepskrachten applaus ontvangen. Vandaag kreeg vooral vrijwillige kracht een applaus van Lucas Meijs. ‘Vrijwillige energie is als onkruid, hoe harder je duwt hoe sterker het wordt.’

Kijk de webinar hieronder terug:

Webinar van 26 mei 2020: Wederkerigheid

Dat jij als vrijwilliger goed bent in geven dat wisten we al. Maar mag iemand jou dan ook eens bedanken? Of iets terug geven? Afgelopen dinsdag werd het onderwerp wederkerigheid onder de loep genomen in dit tweede webinar met hoogleraar Vrijwilligerswerk, Lucas Meijs.

Webinar gemist? Kijk hem hieronder terug

 

bron: Vrijwilligerscentrale Amsterdam