Open navigatie

Piet Nelissen is al 23 jaar vrijwilliger bij kindervakantiewerk Heer Scharn Eyldergaard. Zijn motivatie is in 1 woord te vatten: dat is het plezier dat hij heeft tijdens het werk. Waarom hij het doet, is voor Piet een vanzelfsprekendheid: “Om de vereniging te helpen natuurlijk.” Piet over zijn werk als vrijwilliger: bij kindervakantiewerk, maar ook als ehbo’er en verkeersregelaar.

“Kindervakantiewerk organiseert verschillende activiteiten voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar meestal in de vakanties van de kinderen. Denk aan spellen, speurtochten, knutselen en bustochten. Het hoogtepunt vind ik is de jaarlijkse bouwspeelplaats waar de kinderen 3 dagen lang hutten kunnen bouwen.”

Verkeersregelaar en ehbo’er

Piet is ook verkeersregelaar en ehbo’er in zijn vrije tijd. “Alle verenigingen in Heer mogen beroep op me doen als verkeersregelaar. Het maakt niet uit of er nu een carnavalsactiviteit is, de scouting iets organiseert of er processie is in Heer: ik ben erbij. Ehbo komt vooral van pas bij mijn werk voor Kindervakantiewerk.”

De drijfveren

Waarom hij vrijwilligerswerk doet? “Om de verenigingen te helpen”, klinkt het kort en bondig. “En voor het plezier. Want dat is er nog altijd.”