Open navigatie

Geen anti-rimpelcrème voor Bep Thors uit Amby, maar vrijwilligerswerk in de strijd tegen veroudering. Bep verzorgt als wijkcoördinator samen met ‘haar’ team het kindervakantiewerk in Amby. “Dat houdt me jong. Ik vind het fijn om met kinderen te werken en die blije gezichtjes te zien.” Wat Bep precies doet en waarom, lees je in dit artikel.

Meedoen

“Alle schoolvakanties organiseren we voor de kinderen in Amby van 6 tot en met 12 jaar 2 activiteiten per week. 5 activiteiten daarvan organiseren we zelfs stadsbreed, dus met alle kindervakantiewerkstichtingen in Maastricht. Kinderen kunnen voor een kleine vergoeding meedoen aan alle activiteiten. Dit jaar zijn we naar de Efteling geweest. Daarvoor krijgen we ook subsidie van Trajekt.” Bep hoopt van harte dat de kinderen waarvoor ze dit werk doet het fijn vinden om mee te doen. “En dat ze leren om samen te spelen en veel buiten te spelen. Want dat laatste is in deze tijd geen vanzelfsprekendheid.”

Een goed gevoel

Een goed gevoel en een lach op een kindergezichtje, daar doet Bep het voor. “In de voorjaarsvakantie organiseren we ieder jaar de wandelvierdaagse van Amby. Dan zetten we 4 wandelingen in de omgeving uit. We hebben zo’n 200 kinderen die graag meelopen. Ik krijg ieder jaar regelmatig telefoontjes van ouders die willen weten wanneer de vierdaagse precies is. In hun vakantieplanning willen ze daarmee rekening houden. De kinderen lopen vaak liever de vierdaagse dan dat ze op vakantie gaan. Dat is toch geweldig? En dat geeft een enorm goed gevoel.”