Open navigatie

Lees het verhaal van Saskia, vrijwilliger bij de Deken Hanneman Stichting – “Dankbaarheid en een ander helpen”

Saskia Wolters is een van de vele vrijwilligers die Maastricht rijk is. De 62-jarige zet zich in voor de Deken Hanneman Stichting. Deze Maastrichtse stichting koppelt vrijwilligers aan mensen die wat extra hulp nodig hebben in hun thuissituatie. Saskia vertelt over haar keuze voor deze stichting en haar ervaring als vrijwilliger.

“Ik wilde altijd al vrijwilligerswerk doen”, vertelt Saskia. “Toen ik vorig jaar stopte met werken, had ik hier eindelijk tijd voor.” In een magazine las ze over de Deken Hanneman Stichting. “Het sprak me aan dat het een kleine organisatie is. Ook staan ze open voor iedereen. Religieus of niet, jong en oud.”

Samen dingen doen

De stichting helpt mensen die wat gezelschap of ondersteuning nodig hebben. Het gaat niet om echte ‘zorg’, meer om een helpende hand, samen dingen doen, wat kleine klusjes. Meestal komen de signalen via de wijkverpleegkundige. De medewerkers van de stichting matchen bij elke persoon de juiste vrijwilliger. Bij Saskia is die match zeker gelukt. Ze heeft een goede klik met de mevrouw waar zij aan gekoppeld werd. Ze bezoekt deze mevrouw van 99 jaar oud wekelijks een paar uurtjes. “Een keer per week ga ik naar haar toe. Ik neem haar mee om samen boodschappen te doen. Of we gaan bijvoorbeeld een bril of schoenen kopen. Ook gezellig een kopje thee drinken hoort erbij!” Hiermee is mevrouw praktisch geholpen én heeft ze leuk gezelschap. Ook worden de kinderen van mevrouw ontlast in hun zorg voor haar.

Wat krijgt een vrijwilliger ervoor terug?

“Waarom ik vrijwilligerswerk doe? Ik vind het heel fijn iemand te kunnen helpen en het is leuk om te doen. Je krijgt er dankbaarheid voor terug en ik krijg er energie van!” zegt Saskia. Ze is erg tevreden over de samenwerking met de Deken Hanneman Stichting. “De medewerkers zijn heel vriendelijk. Je wordt als vrijwilliger goed begeleid. Ze geven altijd tips en er is goede begeleiding als je start. Er zijn ook workshops voor vrijwilligers..”

Wil jij ook aan de slag?

Iedereen is welkom bij de Deken Hanneman Stichting. Bekijk de vacature. Samen met jou wordt gekeken naar je wensen en beschikbare tijd. Er zit vast ook een goede match voor jou bij.

Peggy legt uit waarom de Deken Hanneman Stichting ook op zoek is naar jou!