Open navigatie

Een ton aan prijzen voor buurtprojecten

De tiende editie van Onze Buurt kent een grotere prijzenpot dan ooit: er zit voor €100.000,- aan cheques in de pot. Limburgse Wijkbewoners die geld nodig hebben voor een waardevol project, kunnen aankloppen bij Onze Buurt. Een jury kiest de beste projecten. Vorig jaar won de groep DB4ALL uit de Roermondse wijk Donderberg €40.000,- om een nieuwe keuken te bouwen voor het Ramadanproject.

Onze Buurt is een initiatief van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg. De prijzenactie wordt gesteund door Oranje Fonds en Provincie Limburg. Elk jaar deelt de jury geldprijzen uit aan de beste Limburgse projecten. Onze Buurt stimuleert daarmee dat mensen en organisaties zelf aan de slag gaan om hun omgeving fraaier, gezelliger en socialer maken. Inschrijven kan met een gloednieuw plan, maar de volgende fase van een bestaand project maakt net zoveel kans.

Bovenop de cheques, deelt de jury het “Onze Buurt Zetje” uit. Het Zetje helpt organisaties om een projectplan te schrijven, vrijwilligers te motiveren, een administratie op te zetten, vergunningen te regelen of iets anders praktisch. De details over deelname staan op de site: www.onzebuurt.eu.

Inschrijven en spelregels
Inschrijven voor Onze Buurt 2022 kan tot en met 20 juli 2022. In augustus worden de maximaal 8 finalisten bekend gemaakt in oktober worden de prijzen uitgereikt. Om in aanmerking te komen voor de prijs ‘Onze Buurt 2022’ moet een initiatief en de organisatie aan een aantal voorwaarden voldoen, lees hier de spelregels.