Open navigatie

€80.000,00 voor buurtprojecten

Onze Buurt bestaat al tien jaar om mensen en groepen te stimuleren om zelf te werken aan de leefbaarheid in woonomgeving. Sinds 2012 staat er jaarlijks een prijzenpot klaar van tienduizenden euro’s voor de beste buurtplannen van Limburg. Onze Buurt is een actie van de woningcorporaties verenigd in Ons Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door Oranje Fonds,  L1 en MGL. Provincie Limburg steunt deze actie, in het kader van de Sociale Agenda 2025.

Elk jaar deelt de jury geldprijzen uit aan de beste Limburgse projecten. Onze Buurt stimuleert daarmee dat mensen en organisaties zelf aan de slag gaan om hun omgeving fraaier, gezelliger en socialer maken. Inschrijven kan met een gloednieuw plan, maar de volgende fase van een bestaand project maakt net zoveel kans.

Bovenop de cheques, deelt de jury het “Onze Buurt Zetje” uit. Het Zetje helpt organisaties om een projectplan te schrijven, vrijwilligers te motiveren, een administratie op te zetten, vergunningen te regelen of iets anders praktisch. De details over deelname staan op de site: www.onzebuurt.eu.

Inschrijven en spelregels
Inschrijven voor Onze Buurt 2023 kan tot 14 juli 2023. In augustus worden de maximaal 8 finalisten bekend gemaakt in oktober worden de prijzen uitgereikt. Om in aanmerking te komen voor de prijs ‘Onze Buurt 2023’ moet een initiatief en de organisatie aan een aantal voorwaarden voldoen, lees hier de spelregels.