Open navigatie

MaastrichtDoet!

MaastrichtDoet!  is dè plek om informatie uit te wisselen en inspiratie op te doen over vrijwilligerswerk. Voor iedereen die er meer van wil weten of meer mee wil doen.

Archief

diverse data

Digitale inloop

Heeft u vragen over vrijwillige inzet. Wilt u iets weten of delen over

 • het gebruik van MaastrichtDoet!
 • het plaatsen van een vacature als organisatie
 • een profiel aanmaken als vrijwilliger
 • het vinden van relevante informatie voor uw organisatie op MaastrichtDoet!
 • het delen van uw kennis?

We hebben een digitaal spreekuur voor u ingericht waar u terecht kunt met al uw vragen en opmerkingen. We zitten van 14:00 tot 15:30 uur voor u klaar.

16 juli 2021
16:00 – 17:30  uur

Uitleg Subsidieregeling gemeente Maastricht

Karin Martens van gemeente Maastricht legt uit wat de gemeentelijke subsidieregeling inhoud, hoe je een aanvraag doet en beantwoordt alle vragen.

De bijeenkomst vindt digitaal via MS Teams plaats.

10 juli 2021
10:00 – 12:30  uur

Inclusie
van 10:00 – 11:35 uur

Inclusie en hoe vooroordelen daarin een rol spelen.
van 10:00 – 10:45 uur

Chris Baltussen, directeur van Anti Discriminatie Voorziening (ADV) Limburg geeft via een presentatie informatie over inclusie, diversiteit en vooroordelen.

Inclusie in relatie tot rechten van mensen met een beperking
van 10:50 – 11:35 uur

Brigitte van Lierop, van de organisatie Maastricht voor iedereen,  vertelt meer over inclusie van mensen met een beperking.

Langer Zelfstandig thuis wonen
van 11:40 – 12:30

Langer zelfstandig thuis wonen, wat betekent dat, om wie gaat het. En hoe zorg je ervoor dat dat kan en wie kan je daarbij helpen? Allerlei vragen die je als (vrijwilligers)organisatie in Maastricht kunt krijgen van je deelnemers. Anneke Verhoeven van Gemeente Maastricht kent alle antwoorden en deelt ze graag. Zodat jij er je voordeel mee kan doen.

De bijeenkomst vindt digitaal via MS Teams plaats.

25 juni 2021
10:00 – 11:00  uur

Dementie

Brianne van de Vondervoort en Nicole Kwakman van de organisatie Hulp bij Dementie bespreken het thema dementie  in deze interactieve workshop. Gesproken wordt over het  herkennen van dementie. En wat wat is dementie en wat zijn de symptomen. Zo ben je voorbereid op dementie bij buurtgenoten en deelnemers van jouw activiteit.

De bijeenkomst vindt digitaal via MS Teams plaats.

24 juni 2021
15:30 – 16:30  uur

Webinar: Succesvolle en impactvolle employee volunteering

Er is veel te doen over maatschappelijke betrokkenheid in het bedrijfsleven. Maar hoe zet je concrete stappen? Donderdag 24 juni word je in 60 minuten bijgepraat over succesvolle implementatie. Centraal staat de vraag hoe je medewerkersvrijwilligerswerk in jouw organisatie opzet en implementeert. De voertaal tijdens het webinar is een combinatie van Nederlands en Engels.
Inhoud
5 principes voor impactvolle medewerkersvrijwilligersprogramma’s
Je medewerkers actief inzetten voor maatschappelijke thema’s is dit jaar actueler dan ooit. Het jaar 2021 is het ‘Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet’. Niet elke organisatie heeft echter een pasklaar format om er effectief invulling aan te geven. Daarom krijg je tips en tricks om een vliegende start te maken, van niet de eerste de beste expert op dit gebied: Chris Jarvis.
Voor wie:
Als je als bedrijf wilt bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken door kennis, expertise en tijd van je medewerkers beschikbaar te stellen stellen, maar niet goed weet waar je moet beginnen óf vastloopt in de implementatie
Als je een commercieel bedrijf bent, van klein tot groot (ook corporate foundations)
Als je dga, ceo en beslisser of beïnvloeder bent op het gebied van hr, communicatie of mvo
Organisatie: 
Het webinar is de start van Good Busy, een nieuwe community van bedrijven die willen bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken. Good Busy is een initiatief van Vereniging NOV, brancheorganisatie voor vrijwillige inzet. NOV organiseert het webinar in samenwerking met de Facilicom Foundation en de Vattenfall Foundation.
Meer informatie en aanmelden
Bron: NOV

18 juni 2021
16:00 – 17:00 uur

Positieve gezondheid

Wat is Positieve gezondheid? Hoe kan je positieve gezondheid als thema of manier van denken meenemen in de activiteiten die je aanbiedt met jouw organisatie. Wat doet het, waar is het goed voor en vooral wat brengt het mij en mijn omgeving. Ciska van der Meijs, van Levantogroep, vertelt er van alles over en beantwoord alle vragen.

De bijeenkomst vindt digitaal via MS Teams plaats.

12 juni 2021
10:00 – 11:30  uur

De wereld van jongeren
van 10:00 – 10:45 uur

Om iets te betekenen voor  de jongeren en hun ontwikkeling is het belangrijk om te weten wat hen bezig houdt. Sandra Smeitink, jongerenwerker van Trajekt, vertelt over verschillende thema’s die spelen bij jongeren. Zoals sociale contacten, groepsdruk, gamen, drugs, alcohol. En ook opleiding, werken, financiën. Als je iets wilt betekenen voor jongeren, dan kan je dit niet missen!

Het betrekken van je deelnemers bij het plannen of organiseren van een activiteit
van 10:50 – 11:30 uur

Om zeker te weten dat je activiteit aansluit bij de personen waarvoor je het doet, is het belangrijk om die personen te betrekken bij het plannen en organiseren. In deze  bijeenkomst krijg je tips, tricks en voorbeelden over hoe je dat kan regelen. Ook is er tijd ingeruimd om alle vragen te beantwoorden.
Aan het woord is Pep Peperkamp van  Trajekt.

De bijeenkomst vindt digitaal via MS Teams plaats.

10 juni 2021

Wil je meer weten over fondswerving?

Meld je dan aan voor de digitale workshop  van het DELA Fonds door Anna-Geertje van Eert, manager Dela Fonds. Deze workshop wordt georganiseerd door Samen voor Eindhoven en ook aangeboden aan de gebruikers van MaastrichtDoet! Ontmoet via partner Samen voor Maastricht
Inhoud
Hoe komt jouw maatschappelijke organisatie aan financiering voor goede ideeën en programma’s? Waarvoor kun je een donatie aanvragen bij dit fonds? Wanneer kun je een aanvraag indienen en natuurlijk hoe? En er is ook algemeen informatie fondsenwerving.
 

12 en 14 april 2021

Informatiebijeenkomst subsidieregeling die hoort bij het beleidskader ‘Versterken sociale en maatschappelijke basis door vrijwillige inzet 2022 – 2024’ van de gemeente Maastricht

De gemeente heeft u in het najaar 2020 geïnformeerd over het nieuwe beleidskader ‘Versterken sociale en maatschappelijke basis door vrijwillige inzet, gemeente Maastricht 2022-2024’. De bijbehorende subsidieregeling is op 16 maart 2021 in de vorm van een peilronde met de gemeenteraad besproken. Graag wil de gemeente  ook u informeren over deze regeling, die gaat gelden voor de subsidieaanvragen voor 2022.

De bijeenkomst zal digitaal plaatsvinden via MS Teams.

3 februari 2021
14:00 – 15:30  uur

Digitale inloop

Heeft u vragen over vrijwillige inzet. Wilt u iets weten of delen over

 • het gebruik van MaastrichtDoet!
 • het plaatsen van een vacature als organisatie
 • een profiel aanmaken als vrijwilliger
 • het vinden van relevante informatie voor uw organisatie op MaastrichtDoet!
 • het delen van uw kennis?

We hebben een digitaal spreekuur voor u ingericht waar u terecht kunt met al uw vragen en opmerkingen. We zitten van 14:00 tot 15:30 uur voor u klaar.

20 januari en
26 januari 2021

Workshop online campagne voeren en geld inzamelen in Maastricht

Door de organisatie ‘Voor je Buurt’

Heb jij een goed idee waarmee je jouw buurt in Maastricht nog socialer, veiliger, groener en/of leuker maakt? Ben je benieuwd hoe je mensen enthousiast krijgt bij te dragen aan je initiatief? Of wil je naast het inzamelen van geld/materialen ook meer mensen betrekken bij je project?

Tijdens de workshop gaan we uitleggen hoe je geld inzamelt, waarvoor je geld kunt inzamelen, hoe campagne voeren eruit ziet en hoe wij jou daarin begeleiden. We gaan ook praktisch aan de slag met jouw project zodat je na de workshop een eind op weg bent met het opzetten van je campagne!

Inspiratie
Enkele Maastrichtse initiatiefnemers zijn jou al voorgegaan, klik om hun campagne te bekijken

9 december 2020

Hoe maak je vrijwilligersbeleid

MaastrichtDoet! Ontmoet kreeg van een vrijwilligersorganisatie vragen over het maken van vrijwilligers-beleid. Natuurlijk willen we daar graag antwoord op geven. En omdat er in de stad al veel organisaties zijn die ervaring hebben met het maken van een vrijwilligers-beleid, hebben we hen gevraagd om aan te sluiten en hun verhaal te doen. Zo wordt kennis en ervaring met elkaar gedeeld, om samen te zorgen voor de Vrijwillige Inzet in Maastricht.

Jane Hardenberg van Radar, Marco Piette van Levantogroep en Hans Lacroix van Mondriaan leveren hieraan een bijdrage.

7 december 2020

Het gemeentelijk Beleidskader ‘Versterken sociale en maatschappelijke basis door vrijwillige inzet’

Tijdens deze  bijeenkomst neemt beleidsambtenaar Karin Martens  van gemeente Maastricht ons mee en presenteert het nieuwe beleidskader.

2 december 2020

Het vinden, binden en behouden van vrijwilligers

Tanja Ploch van Vorkje Prikken vertelt over hoe zij het team van enthousiaste vrijwilligers heeft gevonden en heeft verbonden aan haar sociale restaurant. Ook gaat zij in op hoe je van individuele vrijwilligers, met een grote diversiteit, een team maakt.

25 november 2020

Even voorstellen: Ik ben Anita Bastiaans

Wethouder Zorg, Welzijn, Gezondheid en Diversiteit

En ik stel me graag aan u allen voor tijdens de digitale bijeenkomst van MaastrichtDoet! Ontmoet.

Daarnaast gaat  deze bijeenkomst over het Beleidskader ‘Versterken sociale en maatschappelijke basis door vrijwillige inzet’. Dit doen we samen met de beleidsambtenaar Karin Martens  van gemeente Maastricht.

18 november 2020

Wij zijn MaastrichtDoet! ontmoet

Naast de digitale informatie, die u vindt op deze website MaastrichtDoet!, bestaat er ook een echte ontmoetingsplek voor vrijwillige inzet. Hier kunt u van alles leren, bespreken, uitvinden en meemaken over vrijwilligerswerk.
Door de Corona pandemie is het lijfelijk ontmoeten momenteel niet mogelijk. Daarom hebben we de ontmoeting nu voor een tijdelijke periode digitaal ingericht.

Tijdens onze bijeenkomst leggen we uit wie we zijn en wat we u kunnen bieden. Kom mee doen!

11 november 2020

Wij zijn Serve the City

In Maastricht zijn veel organisaties actief rondom vrijwillige inzet. Hier is uw kans om kennis met ze te maken. In verband met Corona tijdelijk via een digitale bijeenkomst. Kom luisteren en meedoen, stel uw vragen, raak geïnspireerd en ontdek nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Vandaag is het de beurt aan Serve the City. De stad verbinden door elkaar te helpen, dat is waar Serve the City voor staat. Serve the City Maastricht helpt mensen die het moeilijk(er) hebben door sport, spel, muziek en zoveel meer.

4 november 2020

Digitale inloop

Heeft u vragen over vrijwillige inzet. Wilt u iets weten over

 • het gebruik van MaastrichtDoet!
 • het plaatsen van een vacature als organisatie
 • een profiel aanmaken als vrijwilliger
 • het vinden van relevante informatie voor uw organisatie op MaastrichtDoet!
 • het delen van uw kennis?

We hebben een digitaal spreekuur voor u ingericht waar u terecht kunt met al uw vragen en opmerkingen. We zitten van 14:00 tot 15:00 uur voor u klaar.

28 oktober 2020

Wij zijn MaastrichtDoet! ontmoet

Naast de digitale informatie, die u vindt op deze website MaastrichtDoet!, bestaat er ook een echte ontmoetingsplek voor vrijwillige inzet. Hier kunt u van alles leren, bespreken, uitvinden en meemaken over vrijwilligerswerk.
Door de Corona pandemie is het lijfelijk ontmoeten momenteel niet mogelijk. Daarom hebben we de ontmoeting nu voor een tijdelijke periode digitaal ingericht.

Tijdens onze bijeenkomst leggen we uit wie we zijn en wat we u kunnen bieden. Kom mee doen! De bijeenkomst duurt van 14:00 tot uiterlijk 15:30 uur.

21 oktober 2020

Wij zijn MaastrichtDoet! ontmoet

Naast de digitale informatie, die u vindt op deze website MaastrichtDoet!, bestaat er ook een echte ontmoetingsplek voor vrijwillige inzet. Hier kunt u van alles leren, bespreken, uitvinden en meemaken over vrijwilligerswerk.
Door de Corona pandemie is het lijfelijk ontmoeten momenteel niet mogelijk. Daarom hebben we de ontmoeting nu voor een tijdelijke periode digitaal ingericht.

Tijdens onze eerste bijeenkomst leggen we uit wie we zijn en wat we u kunnen bieden. Kom mee doen! De bijeenkomst duurt van 14:00 tot uiterlijk 15:30 uur.