Open navigatie

Vrijwilligers begeleiden

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden. Naar de e-learning Vrijwilligers begeleiden van Humanitas>>


Werven van vrijwilligers

Voor vrijwilligersorganisaties is het vaak een hele kunst om genoeg vrijwilligers te vinden die goed in de organisatie passen. En om deze vrijwilligers actief en gemotiveerd te houden. Met dit e-learningprogramma kunnen vrijwilligersorganisaties op elk moment van de dag en vanuit huis de basisbeginselen van vrijwilligersmanagement leren. Deelnemers van het e-learningprogramma bekijken online een video en beantwoorden interactieve vragen waarmee ze direct feedback krijgen op de gemaakte keuzes.
Ga naar de Vrijwilligerswerk Academie, meldt u aan en volg de gratis cursus.

 


Vrijwilligers werven via social media

Hoe kun je als vrijwilligersorganisatie een nieuwe groep vrijwilligers aantrekken? Wist je dat inmiddels meer dan de helft van de Nederlanders actief is in sociale netwerken als Facebook, Twitter en LinkedIn? Hier zitten zeker ook mensen bij die zich voor jouw organisatie of jouw goede doel zouden willen inzetten. Hoe kun je je doelgroep bereiken op het internet? Lees het 10-Stappenplan voor het (online) vinden, verbinden en mobiliseren van vrijwilligers.


Online cursus fondsenwerving

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt u op weg bij het vinden van financiering van uw project. Of u vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in uw buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt. Het VSB-fonds heeft deze cursus gemaakt in samenwerking met 3F Academy, beroepsopleiding fondsenwerving. Klik hier om naar de online cursus te gaan.


Besturen van verenigingen

De KNVB maakt via diverse filmpjes duidelijk hoe je jouw vereniging kunt besturen. Ga hier naar de filmpjes op You Yube.


Gentle Teaching

Werkt u met mensen met een verstandelijke beperking, ouderen of dementerenden? Dan is de module ‘Gentle Teaching’ iets voor u. Het uitgangspunt van deze door Zideris gemaakte module is dat cliënten zich veilig, gewaardeerd en gesteund voelen, ook tijdens moeilijke momenten. Naar module Gentle Teaching


Verantwoord alcohol schenken voor barvrijwilligers (IVA)

Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet u een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kunt u digitaal volgen. De Instructie Verantwoord Alcoholschenken bestaat uit twee delen. Een informatief gedeelte en een kennistest. Wanneer u de test gehaald heeft krijgt u via de mail een certificaat die u zelf kunt printen en aan de organisatie geven. De organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.
Lees meer op de website vrijwilligerswerkacademie


Evenementenverkeersregelaars

Ook voor de instructie en toetsing van evenementenverkeersregelaars is een e-learningmodule ontwikkeld. De handelingen voor het verkrijgen van de verplichte instructieverklaring kan voortaan op elk gewenst moment en op elk gewenste plaats met de computer worden uitgevoerd. De e-learningmodule is te vinden op verkeersregelaarsexamen.nl.


Gezond werken in de taxi

Bij fysieke belasting in de taxibranche denken we vooral aan de ‘gewone’ taxichauffeur die koffers moet tillen. Maar ook het ouderen- en gehandicaptenvervoer valt onder deze branche. En deze chauffeurs rijden met rolstoelen, zetten ze vast in hun busjes en helpen mensen die moeilijk ter been zijn met in- en uitstappen. De nieuwe Free Learning module ‘Gezond werken in de Taxi’, gefinancieerd door Sociaal Fonds Taxi, leert je alles hierover. Klik hier om naar de module te gaan.


Oefenen

Oefen met taal, rekenen, computer en internet. En leer ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Ga naar de site, even registreren om daarna de module te kunnen volgen.


Presenteren

Is het toespreken van een groep voor u ook een stressvolle gebeurtenis? Learnit heeft een online-cursus van zes lessen ontwikkeld die u handvatten bieden voor presentaties. U gaat leren hoe u een presentatie voorbereidt, hoe u powerpoint goed gebruikt en hoe u die ontspannen en goede presentator wordt. Deze online cursus is een praktische cursus. Bij elk hoofdstuk staan oefeningen. Het is een must om deze oefeningen ook daadwerkelijk uit te voeren. Presenteren kan men alleen al doende leren. Klik hier om naar de online-cursus presenteren te gaan.

 


Dreamweaver CC Basis

Deze online Learnit cursus is gemaakt om u een indruk te geven van het programma Dreamweaver. In deze cursus zullen de Nederlandse termen gehanteerd worden en tevens zullen enkele populaire sneltoetsen aan bod komen. De cursus bestaat voornamelijk uit uitleg, tips en opmerkingen waarmee u direct aan de slag kunt. Klik hier om naar de online-cursus Dreamweaver te gaan.


Cursus WordPress

In deze cursus WordPress van Learnit worden de basisbeginselen van het programma uitgelegd. Ideaal als u een website gaat onderhouden, maar nog onbekend bent met het programma. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Cursus Excel

Onze zuiderburen hebben een zeer uitgebreide cursus van het Microsoft Office programma Excel 2016 ontwikkeld. De totale cursus bestaat uit 75 lessen. Er wordt begonnen met een inleiding en stap-voor-stap worden de basis beginselen uitgelegd. De cursus wordt uitgebouwd naar een gevorderd niveau. Klik hier om naar de online-cursus Excel 2016 te gaan.


Cursus Outlook 2016

Wilt u graag leren hoe u het Microsoft Office programma Outlook 2016 kunt gebruiken? De totale cursus bestaat uit 26 lessen. Er wordt begonnen met een inleiding en stap-voor-stap worden de functies van het programma uitgelegd. Klik hier om naar de online-cursus Outlook 2016 te gaan.


Cursus Word 2016

Een veelgebruikt Microsoft Office programma is Word. In de cursus Word 2016 komen in 58 lessen een inleiding, basishandelingen en de functies van het programma aan bod. Klik hier om naar de online-cursus Word 2016 te gaan.


Cursus Powerpoint 2016

Het Microsoft Office programma Powerpoint wordt vaak ingezet voor presentaties. In de cursus Powerpoint 2016 wordt in 49 lessen de mogelijkheden van het programma uitgelegd. Klik hier om naar de online-cursus Powerpoint 2016 te gaan.


Cursus PREZI

PREZI is een online-programma dat ingezet wordt bij presentaties. In deze cursus leert u in 22 lessen hoe u PREZI kunt gebruiken. Klik hier om naar de online-cursus PREZI te gaan.


Cursus Facebook

Facebook heeft vele gebruikers wereldwijd. In deze online-cursus komen diverse onderwerpen aan bod waaronder:  tijdlijn, porren, privéberichten versturen, een pagina maken, instellingen. Klik hier om naar de online-cursus Facebook te gaan.


Cursus Twitter

Twitter is een veel gebruikt social medium dat herkenbaar is van het blauwe vogeltje. In 18 lessen wordt u wegwijs gemaakt op Twittergebied. Klik hier om naar de online-cursus Twitter te gaan.


Cursus LinkedIn

LinkedIn is een sociale netwerksite dat met name zakelijk wordt gebruikt. In 8 lessen komt u meer te weten over LinkedIn. Klik hier om naar de online-cursus LinkedIn te gaan.


Assertiviteit

Learnit heeft een cursus assertiviteit ontwikkeld. In deze cursus komen onderwerpen aan bod zoals nee-zeggen, feed back, verbaal en non-verbaal gedrag, communicatie, zelfvertrouwen. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Omgaan met agressie en (verbaal) geweld

Via learnit is de cursus Omgaan met agressie en (verbaal) geweld gratis te downloaden. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Persoonlijke effectiviteit

Learnit laat in deze cursus o.a. zien dat door het (leren) kennen van uw sterke en zwakke punten, het duidelijk stellen van doelen en door beter communiceren u uw persoonlijke effectiviteit kunt vergroten. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Leidinggeven

Je bent als leidinggevende de inspirator, motivator en coach. Niet vanuit een ivoren toren, maar tussen de mensen aan wie je leiding geeft. Daar gebeurt het, daar blijf je op de hoogte en daar wordt geaccepteerd dat jij de leiding hebt als je dat op de juiste manier doet. Een leider die niet uitsluitend vraagt, maar ook geeft, die zich niet alleen verantwoordelijk voelt voor de organisatie, maar ook voor iedere medewerker apart is een leidinggevende van deze tijd.

In deze gratis cursus leidinggeven van Learnit komen drie onderwerpen uitgebreid aan bod. Dit zijn:

Missie en visie
Leiderschapsstijlen
Beïnvloedingsvaardigheden


Praktische coachingsvaardigheden

Een coach begeleidt een individu of een groep middels het voeren van gesprekken en het doen van oefeningen in het bereiken van resultaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overkomen van angsten, het voeren van een bepaalde gesprekken, het behalen van deadlines, het verbeteren van relaties en het hebben van een goede werkuitvoering. Aangezien het oefening vereist om een goede coach te worden, is deze online cursus van learnit dusdanig opgezet dat u ook daadwerkelijk praktisch aan de slag kunt gaan. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Timemanagement

Voor veel mensen zou de dag best wat langer mogen duren. Het lijkt wel of er geen eind komt aan alle werkzaamheden die nog gedaan moeten worden. In plaats van het kleiner worden van de stapels op het bureau, lijken ze alleen maar groter te worden. Kleine dingen blijven liggen, urgente en prangende zaken met een deadline worden op het laatste moment in te weinig tijd afgemaakt. Uiteindelijk gaat dit ten koste van het werk.

Er zijn behoorlijk wat trucs en tips om het werk beter te organiseren, te doen wat echt gedaan moet worden en misschien wat vaker nee te zeggen. Een aantal van deze trucs en tips staan in deze cursus Timemanagement van Learnit.


Vergaderen

Leren hoe u effectief kunt vergaderen? Learnit heeft een cursus ontwikkeld die u gratis kunt downloaden. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Internetmarketing

Weet u wie uw doelgroep online is? Wilt u de propositie van uw organisatie verbeteren? Dit zijn enkele onderwerpen die Learnit in de cursus Internetmarketing heeft opgenomen.


Facebook advertising

De cursus Facebook advertising van Learnit is een kennismaking hoe een Facebook advertentiecampagne ingezet kan worden voor uw organisatie


Google AdWords Basis

Wilt u als organisatie meer bezoekers krijgen op uw website? In de cursus AdWords maakt u kennis hoe u door advertenties in zoekmachines en op andere websites het bezoekersaantal van uw website kan vergroten.


Google Analytics

Learnit laat u in deze cursus kennismaken met Google Analytics. Het laat zien hoe u meer inzicht krijgt in website statistieken, maar vooral geeft het praktische tips die kunnen helpen het account in te richten en het dagelijks te gebruiken.


Zoekmachineoptimalisatie

In deze cursus van Learnit maak je kennis met de basisprincipes van Search Engine Optimization (SEO), en hoe SEO kan worden ingezet voor jouw bedrijf om gevonden te worden in de zoekmachines. De cursus begint met het uitleggen van de basisprincipes van SEO. Dit bestaat uit de manier waarop zoekmachines te werk gaan om een ordening te maken van websites in de zoekresultaten, en wat de functie van backlinks, de website, en de verschillende Google-updates in dit proces is. Daarnaast wordt er een onderscheid gemaakt tussen de verschillende methodes die ingezet kunnen worden om resultaten te behalen in de zoekresultaten. Klik hier om naar de cursus te gaan.

.