Open navigatie

Niet-zichtbare beperkingen

Wilt u meer weten over ‘niet-zichtbare beperkingen’, zoals een licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of een vorm van autisme? SIGRA en de Gemeente Amsterdam ontwikkelden een interessante e-learning module voor iedereen die wel eens te maken heeft met ‘rare’ mensen, ze niet begrijpt en niet goed weet hoe je hier mee om kunt gaan. Naar de e-learning niet-zichtbare beperkingen>>


Empowerment

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over. Naar de e-learning Empowerment van Humanitas>>


Eenzaamheid

Je hebt het vermoeden dat iemand in je omgeving eenzaam is. In deze training leer je meer over eenzaamheid, de gevolgen hiervan en wat je voor iemand kunt betekenen. Naar de e-learning Eenzaamheid van Humanitas


Stress

Iemand in je omgeving gaat door een moeilijke periode in zijn leven waarin hij veel stress ervaart. Wat kun je voor hem of haar betekenen? Dat leer je in deze training. Naar de e-learning Stress van Humanitas


Reddersdriehoek

Wanneer iemand het moeilijk heeft, ben je soms geneigd om werk uit handen te nemen, terwijl iemand dit beter zelf kan doen. Je schiet in de reddersrol.
In deze training leer je hoe de neiging om te gaan ‘redderen’ kan ontstaan èn hoe je uit de reddersdriehoek kunt stappen. Naar de e-learning Reddersdriehoek van Humanitas


Versterkend gesprek

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken. Naar de e-learning Versterkend Gesprek van Humanitas>>


Grenzen stellen

Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken. Naar de e-learning Grenzen Stellen van Humanitas>>


Netwerken versterken

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen. Naar de e-learning Netwerken Versterken van Humanitas>>


Omgaan met emoties

Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training. Naar de e-learning Omgaan met Emoties van Humanitas>>


Vrijwilligers begeleiden

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden. Naar de e-learning Vrijwilligers begeleiden van Humanitas>>


Gentle Teaching

Werkt u met mensen met een verstandelijke beperking, ouderen of dementerenden? Dan is de module ‘Gentle Teaching’ iets voor u. Het uitgangspunt van deze door Zideris gemaakte module is dat cliënten zich veilig, gewaardeerd en gesteund voelen, ook tijdens moeilijke momenten. Naar module Gentle Teaching


Evenementenverkeersregelaars

Ook voor de instructie en toetsing van evenementenverkeersregelaars is een e-learningmodule ontwikkeld. De handelingen voor het verkrijgen van de verplichte instructieverklaring kan voortaan op elk gewenst moment en op elk gewenste plaats met de computer worden uitgevoerd.
De e-learningmodule is te vinden op verkeersregelaarsexamen.nl.


Gezond werken in de taxi

Bij fysieke belasting in de taxibranche denken we vooral aan de ‘gewone’ taxichauffeur die koffers moet tillen. Maar ook het ouderen- en gehandicaptenvervoer valt onder deze branche. En deze chauffeurs rijden met rolstoelen, zetten ze vast in hun busjes en helpen mensen die moeilijk ter been zijn met in- en uitstappen. De nieuwe Free Learning module ‘Gezond werken in de Taxi’, gefinancieerd door Sociaal Fonds Taxi, leert je alles hierover. Klik hier om naar de module te gaan.


Oefenen

Oefen met taal, rekenen, computer en internet. En leer ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Ga naar de site, even registreren om daarna de module te kunnen volgen.


Presenteren

Is het toespreken van een groep voor u ook een stressvolle gebeurtenis? Learnit heeft een online-cursus van zes lessen ontwikkeld die u handvatten bieden voor presentaties. U gaat leren hoe u een presentatie voorbereidt, hoe u powerpoint goed gebruikt en hoe u die ontspannen en goede presentator wordt. Deze online cursus is een praktische cursus. Bij elk hoofdstuk staan oefeningen. Het is een must om deze oefeningen ook daadwerkelijk uit te voeren. Presenteren kan men alleen al doende leren. Klik hier om naar de online-cursus presenteren te gaan.


Dreamweaver CC Basis

Deze online Learnit cursus is gemaakt om u een indruk te geven van het programma Dreamweaver. In deze cursus zullen de Nederlandse termen gehanteerd worden en tevens zullen enkele populaire sneltoetsen aan bod komen. De cursus bestaat voornamelijk uit uitleg, tips en opmerkingen waarmee u direct aan de slag kunt. Klik hier om naar de online-cursus Dreamweaver te gaan.


Cursus WordPress

In deze cursus WordPress van Learnit worden de basisbeginselen van het programma uitgelegd. Ideaal als u een website gaat onderhouden, maar nog onbekend bent met het programma. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Cursus Excel

Onze zuiderburen hebben een zeer uitgebreide cursus van het Microsoft Office programma Excel  ontwikkeld. De totale cursus bestaat uit 75 lessen. Er wordt begonnen met een inleiding en stap-voor-stap worden de basis beginselen uitgelegd. De cursus wordt uitgebouwd naar een gevorderd niveau. Klik hier om naar de online-cursus Excel te gaan.


Cursus Outlook 2016

Wilt u graag leren hoe u het Microsoft Office programma Outlook 2016 kunt gebruiken? De totale cursus bestaat uit 26 lessen. Er wordt begonnen met een inleiding en stap-voor-stap worden de functies van het programma uitgelegd. Klik hier om naar de online-cursus Outlook 2016 te gaan.


Cursus Word 2016

Een veelgebruikt Microsoft Office programma is Word. In de cursus Word 2016 komen in 58 lessen een inleiding, basishandelingen en de functies van het programma aan bod. Klik hier om naar de online-cursus Word 2016 te gaan.


Cursus Powerpoint 2016

Het Microsoft Office programma Powerpoint wordt vaak ingezet voor presentaties. In de cursus Powerpoint 2016 wordt in 49 lessen de mogelijkheden van het programma uitgelegd. Klik hier om naar de online-cursus Powerpoint 2016 te gaan.


Cursus PREZI

PREZI is een online-programma dat ingezet wordt bij presentaties. In deze cursus leert u in 22 lessen hoe u PREZI kunt gebruiken. Klik hier om naar de online-cursus PREZI te gaan.


Cursus Facebook

Facebook heeft vele gebruikers wereldwijd. In deze online-cursus komen diverse onderwerpen aan bod waaronder:  tijdlijn, porren, privéberichten versturen, een pagina maken, instellingen. Klik hier om naar de online-cursus Facebook te gaan.


Cursus Twitter

Twitter is een veel gebruikt social medium dat herkenbaar is van het blauwe vogeltje. In 18 lessen wordt u wegwijs gemaakt op Twittergebied. Klik hier om naar de online-cursus Twitter te gaan.


Cursus LinkedIn

LinkedIn is een sociale netwerksite dat met name zakelijk wordt gebruikt. In 8 lessen komt u meer te weten over LinkedIn. Klik hier om naar de online-cursus LinkedIn te gaan.


Assertiviteit

Learnit heeft een cursus assertiviteit ontwikkeld. In deze cursus komen onderwerpen aan bod zoals nee-zeggen, feed back, verbaal en non-verbaal gedrag, communicatie, zelfvertrouwen. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Omgaan met agressie en (verbaal) geweld

Via learnit is de cursus Omgaan met agressie en (verbaal) geweld gratis te downloaden. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Persoonlijke effectiviteit

Learnit laat in deze cursus o.a. zien dat door het (leren) kennen van uw sterke en zwakke punten, het duidelijk stellen van doelen en door beter communiceren u uw persoonlijke effectiviteit kunt vergroten. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Solliciteren

In deze online-cursus van Learnit worden een aantal oefeningen gegeven die u als voorbereiding kunt gebruiken op een sollicitatiegesprek. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Praktische coachingsvaardigheden

Een coach begeleidt een individu of een groep middels het voeren van gesprekken en het doen van oefeningen in het bereiken van resultaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overkomen van angsten, het voeren van een bepaalde gesprekken, het behalen van deadlines, het verbeteren van relaties en het hebben van een goede werkuitvoering. Aangezien het oefening vereist om een goede coach te worden, is deze online cursus van learnit dusdanig opgezet dat u ook daadwerkelijk praktisch aan de slag kunt gaan. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Timemanagement

Voor veel mensen zou de dag best wat langer mogen duren. Het lijkt wel of er geen eind komt aan alle werkzaamheden die nog gedaan moeten worden. In plaats van het kleiner worden van de stapels op het bureau, lijken ze alleen maar groter te worden. Kleine dingen blijven liggen, urgente en prangende zaken met een deadline worden op het laatste moment in te weinig tijd afgemaakt. Uiteindelijk gaat dit ten koste van het werk.

Er zijn behoorlijk wat trucs en tips om het werk beter te organiseren, te doen wat echt gedaan moet worden en misschien wat vaker nee te zeggen. Een aantal van deze trucs en tips staan in deze cursus Timemanagement van Learnit.


Vergaderen

Leren hoe u effectief kunt vergaderen? Learnit heeft een cursus ontwikkeld die u gratis kunt downloaden. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Verantwoord alcohol schenken voor barvrijwilligers (IVA)

Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet u een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kunt u digitaal volgen. De Instructie Verantwoord Alcoholschenken bestaat uit twee delen. Een informatief gedeelte en een kennistest. Wanneer u de test gehaald heeft krijgt u via de mail een certificaat die u zelf kunt printen en aan de organisatie geven. De organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd. Lees meer op de website vrijwilligerswerkacademie


Omgaan met niet-pluis situaties

Deze e-learning gaat over situaties waarin het met een hulpvrager niet goed lijkt te gaan. Als vrijwilliger geeft je dat een ‘niet-pluis’ gevoel, en kun je daar iets mee doen.  Aan de hand van filmpjes over herkenbare praktijksituaties leer je hoe je als vrijwilliger kunt omgaan met een niet-pluis gevoel. Je krijgt inzicht in mogelijke manieren van reageren. Lees meer op de website vrijwilligerswerkacademie