Open navigatie

Niet-zichtbare beperkingen

Wilt u meer weten over ‘niet-zichtbare beperkingen’, zoals een licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of een vorm van autisme? SIGRA en de Gemeente Amsterdam ontwikkelden een interessante e-learning module voor iedereen die wel eens te maken heeft met ‘rare’ mensen, ze niet begrijpt en niet goed weet hoe je hier mee om kunt gaan. Naar de e-learning niet-zichtbare beperkingen>>


Empowerment

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over. Naar de e-learning Empowerment van Humanitas>>


Versterkend gesprek

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken. Naar de e-learning Versterkend Gesprek van Humanitas>>


Grenzen stellen

Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken. Naar de e-learning Grenzen Stellen van Humanitas>>


Netwerken versterken

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen. Naar de e-learning Netwerken Versterken van Humanitas>>


Omgaan met emoties

Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training. Naar de e-learning Omgaan met Emoties van Humanitas>>


Vrijwilligers begeleiden

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden. Naar de e-learning Vrijwilligers begeleiden van Humanitas>>


Gratis EHBO app voor hulp in een noodsituatie​​​

Zorg dat u weet wat u moet doen bij een ongeval. Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot een kneuzing.  Met deze EHBO-app heeft u alle EHBO instructies altijd op zak. In een noodsituatie geeft de app ook gesproken instructies. Download gratis voor iPhone​ en Android​ smartphones. Meer info? Ga naar de website van het Rode Kruis


Gentle Teaching

Werkt u met mensen met een verstandelijke beperking, ouderen of dementerenden? Dan is de module ‘Gentle Teaching’ iets voor u. Het uitgangspunt van deze door Zideris gemaakte module is dat cliënten zich veilig, gewaardeerd en gesteund voelen, ook tijdens moeilijke momenten. Naar module Gentle Teaching


Evenementenverkeersregelaars

Ook voor de instructie en toetsing van evenementenverkeersregelaars is een e-learningmodule ontwikkeld. De handelingen voor het verkrijgen van de verplichte instructieverklaring kan voortaan op elk gewenst moment en op elk gewenste plaats met de computer worden uitgevoerd.
Lees meer over deze e-learningmodule. De e-learningmodule is te vinden op verkeersregelaarsexamen.nl.


Gezond werken in de taxi

Bij fysieke belasting in de taxibranche denken we vooral aan de ‘gewone’ taxichauffeur die koffers moet tillen. Maar ook het ouderen- en gehandicaptenvervoer valt onder deze branche. En deze chauffeurs rijden met rolstoelen, zetten ze vast in hun busjes en helpen mensen die moeilijk ter been zijn met in- en uitstappen. De nieuwe Free Learning module ‘Gezond werken in de Taxi’, gefinancieerd door Sociaal Fonds Taxi, leert je alles hierover. Klik hier om naar de module te gaan.


Hoe krijg ik mijn collega’s zover?

In deze e-learning module wordt stilgestaan bij hoe u uw team kunt motiveren om practische verbeteringen door te voeren. Aan de hand van zeventien vragen kunt u basiskennis verkrijgen over hoe u kunt motiveren.
Ga naar gezond en zeker en start de e-learning


Klik & Tik. Samen op ’t web

Facebook. Twitter. U hebt er vast wel van gehoord. Maar wat is het? Wat kunt u ermee? Bij Klik & Tik. Samen op ’t web krijgt u antwoord op deze vragen. Facebook en Twitter zijn ‘sociale media’. Het zijn sociale netwerksites op het internet. U kunt er contact maken met andere mensen. Deze module legt uit hoe sociale media werken. U leert hoe u een profiel aanmaakt en contacten kunt leggen. Ook wordt uitgelegd hoe berichten, filmpjes, foto’s, links en muziek geplaatst kunnen worden.
Ga naar Klik en Tik en registreert u, om de module te kunnen volgen.


Presenteren

Is het toespreken van een groep voor u ook een stressvolle gebeurtenis? Learnit heeft een online-cursus van zes lessen ontwikkeld die u handvatten bieden voor presentaties. U gaat leren hoe u een presentatie voorbereidt, hoe u powerpoint goed gebruikt en hoe u die ontspannen en goede presentator wordt. Deze online cursus is een praktische cursus. Bij elk hoofdstuk staan oefeningen. Het is een must om deze oefeningen ook daadwerkelijk uit te voeren. Presenteren kan men alleen al doende leren. Klik hier om naar de online-cursus presenteren te gaan.


Voorlichtingfilmpjes voor senioren over veilig wonen en babbeltrucs

Er zijn een aantal voorlichtingsfilmpjes gemaakt met tips over preventieve maatregelen voor veilig wonen en over babbeltrucs. Bent u geinteresseerd in deze filmpjes klik hier om naar de pagina over seniorenvoorlichting te gaan.


Dreamweaver CC Basis

Deze online Learnit cursus is gemaakt om u een indruk te geven van het programma Dreamweaver. In deze cursus zullen de Nederlandse termen gehanteerd worden en tevens zullen enkele populaire sneltoetsen aan bod komen. De cursus bestaat voornamelijk uit uitleg, tips en opmerkingen waarmee u direct aan de slag kunt. Klik hier om naar de online-cursus Dreamweaver te gaan.


Cursus WordPress

In deze cursus WordPress van Learnit worden de basisbeginselen van het programma uitgelegd. Ideaal als u een website gaat onderhouden, maar nog onbekend bent met het programma. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Cursus Excel 2016

Onze zuiderburen hebben een zeer uitgebreide cursus van het Microsoft Office programma Excel 2016 ontwikkeld. De totale cursus bestaat uit 75 lessen. Er wordt begonnen met een inleiding en stap-voor-stap worden de basis beginselen uitgelegd. De cursus wordt uitgebouwd naar een gevorderd niveau. Klik hier om naar de online-cursus Excel 2016 te gaan.


Cursus Outlook 2016

Wilt u graag leren hoe u het Microsoft Office programma Outlook 2016 kunt gebruiken? De totale cursus bestaat uit 26 lessen. Er wordt begonnen met een inleiding en stap-voor-stap worden de functies van het programma uitgelegd. Klik hier om naar de online-cursus Outlook 2016 te gaan.


Cursus Word 2016

Een veelgebruikt Microsoft Office programma is Word. In de cursus Word 2016 komen in 58 lessen een inleiding, basishandelingen en de functies van het programma aan bod. Klik hier om naar de online-cursus Word 2016 te gaan.


Cursus Powerpoint 2016

Het Microsoft Office programma Powerpoint wordt vaak ingezet voor presentaties. In de cursus Powerpoint 2016 wordt in 49 lessen de mogelijkheden van het programma uitgelegd. Klik hier om naar de online-cursus Powerpoint 2016 te gaan.


Cursus PREZI

PREZI is een online-programma dat ingezet wordt bij presentaties. In deze cursus leert u in 22 lessen hoe u PREZI kunt gebruiken. Klik hier om naar de online-cursus PREZI te gaan.


Cursus Facebook

Facebook heeft vele gebruikers wereldwijd. In deze online-cursus komen diverse onderwerpen aan bod waaronder:  tijdlijn, porren, privéberichten versturen, een pagina maken, instellingen. Klik hier om naar de online-cursus Facebook te gaan.


Cursus Twitter

Twitter is een veel gebruikt social medium dat herkenbaar is van het blauwe vogeltje. In 18 lessen wordt u wegwijs gemaakt op Twittergebied. Klik hier om naar de online-cursus Twitter te gaan.


Cursus LinkedIn

LinkedIn is een sociale netwerksite dat met name zakelijk wordt gebruikt. In 8 lessen komt u meer te weten over LinkedIn. Klik hier om naar de online-cursus LinkedIn te gaan.


Assertiviteit

Learnit heeft een cursus assertiviteit ontwikkeld. In deze cursus komen onderwerpen aan bod zoals nee-zeggen, feed back, verbaal en non-verbaal gedrag, communicatie, zelfvertrouwen. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Omgaan met agressie en (verbaal) geweld

Via learnit is de cursus Omgaan met agressie en (verbaal) geweld gratis te downloaden. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Persoonlijke effectiviteit

Learnit laat in deze cursus o.a. zien dat door het (leren) kennen van uw sterke en zwakke punten, het duidelijk stellen van doelen en door beter communiceren u uw persoonlijke effectiviteit kunt vergroten. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Solliciteren

In deze online-cursus van Learnit worden een aantal oefeningen gegeven die u als voorbereiding kunt gebruiken op een sollicitatiegesprek. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Praktische coachingsvaardigheden

Een coach begeleidt een individu of een groep middels het voeren van gesprekken en het doen van oefeningen in het bereiken van resultaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overkomen van angsten, het voeren van een bepaalde gesprekken, het behalen van deadlines, het verbeteren van relaties en het hebben van een goede werkuitvoering. Aangezien het oefening vereist om een goede coach te worden, is deze online cursus van learnit dusdanig opgezet dat u ook daadwerkelijk praktisch aan de slag kunt gaan. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Timemanagement

Voor veel mensen zou de dag best wat langer mogen duren. Het lijkt wel of er geen eind komt aan alle werkzaamheden die nog gedaan moeten worden. In plaats van het kleiner worden van de stapels op het bureau, lijken ze alleen maar groter te worden. Kleine dingen blijven liggen, urgente en prangende zaken met een deadline worden op het laatste moment in te weinig tijd afgemaakt. Uiteindelijk gaat dit ten koste van het werk.

Er zijn behoorlijk wat trucs en tips om het werk beter te organiseren, te doen wat echt gedaan moet worden en misschien wat vaker nee te zeggen. Een aantal van deze trucs en tips staan in deze cursus Timemanagement van Learnit.


Vergaderen

Leren hoe u effectief kunt vergaderen? Learnit heeft een cursus ontwikkeld die u gratis kunt downloaden. Klik hier om naar de cursus te gaan.


Verantwoord alcohol schenken voor barvrijwilligers (IVA)

Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet u een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kunt u digitaal volgen. De Instructie Verantwoord Alcoholschenken bestaat uit twee delen. Een informatief gedeelte en een kennistest. Wanneer u de test gehaald heeft krijgt u via de mail een certificaat die u zelf kunt printen en aan de organisatie geven. De organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd. Lees meer op de website vrijwilligerswerkacademie