Open navigatie

Oranje Fonds collecte online

Niet iedere organisatie heeft de mankracht om langs de deuren te kunnen gaan tijdens de Oranje Fonds Collecte. Daarom bieden we ook de mogelijkheid om online mee te doen. Dé oplossing voor vrijwilligers die liever op een andere manier geld ophalen. En om op een snelle manier toch voor een mooie opbrengst te zorgen!
Stichtingen en verenigingen zoals die van u zetten zich dagelijks in voor anderen, zodat niemand in Nederland er alleen voor staat. Het Oranje Fonds steunt deze sociale organisaties. Tot en met 23 juni 2019 kunt u online collecteren (en doneren) voor de Oranje Fonds Collecte. Het bijzondere van deze collecte is dat u als deelnemende organisatie 50% van de opbrengst mag besteden aan eigen doelstellingen. Met de andere helft steunt het Oranje Fonds sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is. Zo wordt alles 100% lokaal besteed.

Voordelen online collecte
• U kunt het in combinatie met de deurcollecte doen, maar dit hoeft niet.
• U ontvangt net als bij de deurcollecte de helft van de opbrengst om zelf te besteden.
• U kunt zo heel gemakkelijk geld ophalen voor de samenleving én uw organisatie.
• Het geeft u de kans om ook buiten uw collectegebied geld op te halen.
• Vrijwilligers die liever niet aan de deur collecteren, kunnen toch meedoen.
• U ontvangt een toolkit met social media-afbeeldingen en posters om uw actie te promoten.

Hoe doet u mee?
Als uw stichting of vereniging staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een eigen bankrekening heeft en de opbrengst besteedt in Nederland, kunt u online collecteren voor de Oranje Fonds Collecte.
1. Maak een account aan bij Mijn Oranje Fonds.
2. Kies binnen Mijn Oranje Fonds voor ‘Collecte Online’ en dien een aanvraag in voor de Online Collecte. Vul hier vervolgens alle gegevens in.
3. Na u aanvraag ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een deelnamenummer en een link naar het online collecteplatform. Vervolg hier uw aanmelding voor de Online Collecte.
4. Kies uw provincie, vul alle gegevens in en bevestig uw online actie vervolgens via de ontvangen mail.
5. Uw actie is nu aangemeld. U kunt uw pagina nu verder inrichten en (na onze goedkeuring) gaan collecteren.

Hier kunt u zich aanmelden om mee te doen. Heeft u al een aanvraag ingediend voor de Online Collecte via Mijn Oranje Fonds? Of al een online collectepagina aangemaakt? Ga dan direct naar het online collecteplatform.

Hulp nodig?
Wij hebben hier alvast de meeste vragen voor u beantwoord. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het collecteteam via collecte@oranjefonds.nl of via 0900 4488 448 (tijdens kantooruren). Zij helpen u graag.
Hier is de online handleiding te lezen.

bron: Oranjefonds