Open navigatie

Ondernemen met je Buurt

Ondernemen met je Buurt is het landelijk programma dat buurtbewoners helpt om maatschappelijke duurzame impact te creëren. Volg een workshop, laat je inspireren of ga samen met een mentor aan de slag. Doe mee en laat jouw goede idee of initiatief groeien tot een succesvol bewonersbedrijf.

Belangrijk én leuk
Ze laten zien dat ondernemen met je buurt niet alleen belangrijk, maar ook leuk is! Zo vergroten Ze de impact van honderden bewonersbedrijven die Nederland duurzamer en socialer maken. Want in steeds meer steden en dorpen zijn bewonersbedrijven immers een groeiende motor van de wijkeconomie.

Elke gemeente een bewonersbedrijf!
Bewonersbedrijven zijn ondernemingen in handen van bewoners en leveren een belangrijke, positieve bijdrage aan de buurt. Ze werken zelfstandig, hebben een verdienmodel en laten de opbrengst weer terugvloeien in de buurt. Door gebrek aan kennis, vaardigheden en goede voorbeelden blijkt de stap naar een rendabel bewonersbedrijf best lastig voor bewoners en gemeenten. Daar gaan zij verandering in brengen. Zij gunnen elke gemeente een bewonersbedrijf!

Over ons – samenwerking
Ondernemen met je Buurt is een samenwerking tussen LSA Bewoners en Social Enterprise NL. Deze organisaties bundelen hun kennis van sociaal ondernemerschap, jarenlange ervaring in de wijk en een uitgebreid landelijk netwerk in dit programma. Ondernemen met je Buurt wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Op deze pagina vind je alle informatie.

Bron: website Ondernemen met je buurt