Open navigatie

Kennis opdoen over vrijwillige inzet?

Mensen maken Nederland is een initiatief om meer en nieuwe mensen uit te nodigen zich vrijwillig in te zetten voor de samenleving. En om die vrijwillige inzet kracht te geven ontwikkelden zij in 2021, het nationaal jaar van de vrijwillige inzet, allerlei programma’s die door iedereen te gebruiken zijn. Bezoek de website voor alle inspirerende programma’s.

Kennisboostweken
Eén van de terugkerende onderdelen zijn de zogeheten kennisboostweken.   In kennisboostweken komen experts en ervaringsdeskundigen aan het woord om (met) deelnemers in online sessie te leren. Denk aan onderwerpen als het betrekken van jongeren, ouderen, mensen met een beperking en het bedrijfsleven. Of over hoe je ermee om moet gaan als je heel succesvol bent en juist héél erg véél vrijwilligers krijgt.

Online en op een voor jou geschikt moment leren
Van veel van die kennissessies zijn opnames gemaakt en die zijn vrij toegankelijk te bekijken op de website. Zo kan je jezelf en je organisatie deskundiger maken rondom vrijwillige inzet. De opnames van 59 kennisboostweken kun je hier terugkijken. Binnenkort worden de opnames van de sessies van eind maart 2022 toegevoegd.

bron: website NOV Mensen maken Nederland