Open navigatie

Byeboere Maastricht één van de zes finalisten van Onze Buurt 2019

Bij de zes finalisten van Onze Buurt 2019 komen de thema’s jeugd en groen ruim aan bod. Deze onderwerpen zag Onze Buurt ook veel terug bij de 84 aanvragen voor de buurtprijs. De jury was erg verheugd met de aandacht voor de toekomstige generaties en waardeerde de zorg voor natuur en milieu. Voorzitter Michiel Sluijsmans: “De jury koos deze zes projecten vanwege hun kracht, verbinding, originaliteit en betrokkenheid. Allen dragen zij bij aan sterkere en vitalere wijken, dorpen en buurten in Limburg.’

Maastrichte finalist Byeboere
Byeboere is één van de zes projecten die de finale haalt van Onze Buurt met het Bijenlint in de volkswijk Wijckerpoort in Maastricht. De imkers van Byeboere willen met de buurtbewoners en geïnteresseerden uit omliggende wijken, de natuur een handje helpen door bijenkasten neer zetten en te verzorgen. Goed voor de natuur en voor de samenhang in de wijk.

Verder verloop
In oktober en november krijgen de genomineerden royaal aandacht via de site en sociale media van Onze Buurt, bij L1 TV en De Limburger en VIALimburg. Daarmee moeten de projecten een inspirerend voorbeeld zijn voor andere wijken in Limburg.
Half november geven de finalisten een presentatie voor de jury en daarna wordt het beste project gekozen dat de hoofdprijs wint. Er is een prijzenpot van € 60.000 . De feestelijke prijsuitreiking is eind november.

 

bron: website Onze Buurt