Open navigatie

Over Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2019 vieren we Burendag op 28 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Vanaf 17  juni 2019 kunnen de nieuwe activiteiten worden aangemeld en kan een financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd.

Waarom Burendag?
Op Burendag worden zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag.

Wie organiseren Burendag?
Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren samen Burendag. Zo willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen en buurten socialer en leuker maken.
Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het voor buurten mogelijk om vanaf 17 juni  een aanvraag tot maximaal € 350,= in te dienen bij het Oranje Fonds om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren. U krijgt ook een Burendag pakket als uw activiteit voor 1 september is aangemeld

Kan ik ook meedoen?
Iedereen kan meedoen! Kijk in jouw buurt of er al iets wordt georganiseerd en sluit je aan of organiseer zelf iets. Je kunt met de buren de koppen bij elkaar steken en samen een goed Burendag idee bedenken. Inspiratie en een handige toolkit vind je op deze website. Natuurlijk kun je ook zelf een Burendagactiviteit organiseren.

Meer informatie, inspiratie en aanmelden.
Voor een stappenplan en draaiboeken voor een simpele, middel of grootse burendag lees je meer op deze pagina. Hier kan je de voorwaarden voor particulieren of organisaties  teruglezen. Om jouw burendag aan te melden  moet je op deze pagina zijn.

 

bron: website burendag