Open navigatie

Belastingdienst opent loket voor stichtingen en verenigingen

Velen weten dat gemeente Maastricht een groot hart heeft voor stichtingen en verenigingen. De inzet van de bestuurders van deze stichtingen en verenigingen, vaak op vrijwillige basis, is namelijk dankbaar werk. Maar bestuurders moeten veel regelen en ervoor zorgen dat de stichting of vereniging aan bepaalde regels voldoet. Zo ook belastingregels. Om bestuurders hiermee te helpen heeft de Belastingdienst een loket opgezet: Stichtingen en Verenigingen Loket.

Stichtingen en Verenigingen Loket
Stichtingen en Verenigingen Loket is per 31 mei 2023 live gegaan, en is nog volop in ontwikkeling. Het doel van dit loket? Stichtingen, verenigingen en andere partijen zoals gemeenten informeren over verschillende belastingen waar de stichting of vereniging mee in aanraking kan komen. Net zo belangrijk zijn vrijstellingen en regelingen. Ook praktische thema’s zoals oprichten en opheffen zijn op het loket te vinden. De komende tijd zal het loket zich verder ontwikkelen. Kijk gerust eens rond!

Vragen?
Heb je vragen over het loket? Of wil je brainstormen over hoe de Belastingdienst en de gemeente elkaar kunnen helpen om samen bestuurders van stichtingen en verenigingen te ondersteunen? Neem dan contact op met Stichtingen en Verenigingen Loket via het feedbackformulier.