Open navigatie

Burendag 2024

Burendag is dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. In 2024 vindt Burendag plaats op zaterdag 28 september.

Historie
Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren ieder jaar Burendag om mensen met elkaar in contact te brengen. Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Inmiddels doen ieder jaar zo’n 1 miljoen mensen mee aan Burendag.

Financiële bijdrage
Na het aanmelden van je burendagactiviteit bij het Oranjefonds kun je vanaf 10 juni een  financiële bijdrage aan vragen. Lees voor je dat doet goed de voorwaarden en richtlijnen door! Voor het beschikbare budget geldt wel: op = op. Dus wacht niet te lang met een aanvraag indienen.
Klik hier voor de voorwaarden voor particulieren
Klik hier voor de voorwaarden voor buurtorganisaties

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden van jouw burendag doe je hier (inloggen is noodzakelijk)
Op zoek naar ideeën voor activiteiten in de buurt? Bekijk hier de beste tips over organiseren, enthousiasmeren, inkomsten en activiteiten.
Meer inspiratie en draaiboeken vind je hier.
Bekijk de veelgestelde vragen pagina om een antwoord te krijgen op jouw vraag.
Heb je nog vragen over Burendag? Stuur een mail naar burendag@oranjefonds.nl of bel met ons campagneteam via 0900-4488448.

bron: Oranjefonds