Open navigatie

Word jij de nieuwe vrijwilliger op de afdeling Juridische Dienstverlening bij Slachtofferhulp Nederland?

Sector
Activiteit
Opleidingsniveau
niet van toepassing
Taal
Nederlands
Wijk
Uren per week
-
Reacties
t/m 2019-07-09


Adres

Contactpersoon
Dexter van der Swaluw
d.vanderswaluw@slachtofferhulp.nl

Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Bij ons kan je terecht voor emotionele steun, wij ondersteunen in het strafproces en helpen om schade vergoed te krijgen. Met ruim 1000 vrijwilligers, 100 stagiairs en 500 betaalde krachten helpen wij jaarlijks 300.000 mensen. Bij Slachtofferhulp Nederland komen alle medewerkers gezamenlijk op voor de belangen van slachtoffers. Samen helpen wij slachtoffers vandaag verder.

Hoe help jij onze cliënten verder?

Na een misdrijf, (verkeers)ongeval, calamiteit of ramp spelen allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden te maken met verschillende instanties. Het team Juridische Dienstverlening informeert onze cliënten over het strafproces en ondersteunt hen bij het uitvoeren van hun slachtofferrechten. Ook ondersteunen wij het slachtoffer bij het verwerken van de gebeurtenis.

Wat ga jij doen?

Als vrijwilliger ben jij er voor slachtoffers die vandaag verder willen. Je helpt slachtoffers die hun materiële of immateriële schade vergoed willen krijgen. En als het gewenst is ga je mee naar strafzittingen om het slachtoffer te steunen en kun je als gemachtigde optreden bij de rechtszaak.

Wat vraagt dat van jou?

Wij hebben behoefte aan communicatieve, zelfstandige en resultaatgerichte vrijwilligers die nauwkeurig en leergierig zijn en affiniteit hebben met recht.  Je vindt het leuk om in een team te werken en met de organisatie mee te denken. Een aantal aspecten zijn van belang voor deze functie:

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt ervaring met juridische taal en bent in staat wetteksten en jurisprudentie te lezen;
  • Je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar in de regio waar jij gaat werken

Wat bieden wij jou?

Uitdagend, verantwoordelijk en afwisselend werk van maatschappelijk belang binnen een betrokken organisatie. Een basistraining voordat je bij ons aan het werk gaat waar gesprekstechnieken, de basis van het Nederlands Recht (juridische procedures en slachtofferrechten) en hoe mensen kunnen reageren op ingrijpende gebeurtenissen aanbod komen. En tijdens je werk bieden wij voortdurend vervolgtrainingen aan waarin je meer kunt leren over onderwerpen als verkeer en/of hulpverlening aan kinderen. Tijdens jouw vrijwilligerswerk bij Slachtofferhulp ontvang je ook een goede verzekering en onkostenvergoeding.

Reageren