Open navigatie

Werken in de keuken? Enthousiaste vrijwilliger gezocht!

Sector
Zorg en welzijn
Activiteit
Gastvrouw/heer
Opleidingsniveau
niet van toepassing
Taal
Nederlands
Wijk
Uren per week
4 uren per week
Reacties
t/m 2019-12-31

SGL

Adres
Symphoniesingel 60 te Maastricht

Contactpersoon
Anja Halmans
045-8000877
vrijwilligerswerk@sgl-zorg.nl

Werken in de keuken? Enthousiaste vrijwilliger gezocht!

Voor ons activiteitencentrum Maastricht/SGL – AC Maastricht - zijn wij op zoek naar een keukenvrijwilliger.

Als keukenvrijwilliger/gastvrouw of gastheer draagt u bij aan een stukje gezelligheid bij onze cliënten. U ontvangt onze cliënten met een kopje koffie/thee. Als vrijwilliger assisteer je de begeleider, help je de cliënt met het voorbereiden van hun lunch. Denk hierbij aan meehelpen met tafels dekken, assisteren bij inschenken koffie/thee, smeren en snijden van een boterham, rondgaan met de soep, bieden van hulp aan cliënten tijdens het eten. Je helpt ook mee met opruimen, afwassen, schoonhouden van de keuken etc. We zoeken een vrijwilliger die energie uitstraalt, rustig van aard, sociaal is ingesteld, kan luisteren en in gesprek kan gaan met mensen, stimuleert en oog heeft voor sfeer en gezelligheid. SGL is een stichting voor volwassen gehandicapten. SGL ondersteunt, begeleidt en verzorgt cliënten met een hersenletsel en/of een lichamelijke handicap op het gebied van behandeling, dagbesteding, begeleiding thuis, logeren en wonen. Meer dan 70% van onze cliënten heeft een hersenletsel, bijvoorbeeld naar aanleiding van een CVA (beroerte), tumor, hartstilstand, ongeval etc. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website: www.sgl-zorg.nl.

Functie eisen Van de vrijwilliger wordt een mate van zelfstandig functioneren gevraagd. Goed kunnen samenwerken, sociaal zijn ingesteld. Vriendelijk zijn, humor, oog hebben voor de mens en sfeer. Verder:  Affiniteit hebben met koken;  Graag een groepje mensen begeleiden; uit kunnen gaan van de mogelijkheden van de cliënt;  Netjes en hygiënisch kunnen werken;  Vriendelijk en rustig kunnen handelen;  Inlevingsvermogen in- en affiniteit hebben met de doelgroep;  Respectvolle bejegening.

Tegenprestatie Je bent van harte welkom als vrijwilliger bij SGL! Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde. Je wordt op een positieve manier betrokken bij een team; je werkt samen met anderen - medewerkers en vrijwilligers. Je draagt een steentje bij aan het welzijn en welbevinden van onze cliënten. En zelf krijg je er ook iets voor terug: je ontmoet veel mensen waarbij je jouw specifieke kwaliteiten kunt inzetten voor de ander. Zo creëer je met name ook een stukje persoonlijke aandacht voor jezelf; plezier door contact te hebben met anderen, zingeving en een saamhorigheidsgevoel.

Kortom: we waarderen je komst en hulp bij allerlei activiteiten. Een verrijking voor jezelf én onze cliënten. Bij SGL ben je goed verzekerd en geïnformeerd, kun je rekenen op ondersteuning, worden onkosten vergoed en worden scholingen aangeboden.

Bijzonderheden Het inleveren van de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is verplicht. De kosten hiervoor zijn voor rekening van de organisatie.

Wij zoeken een vrijwilliger voor Dinsdag en donderdag tussen 13.30en 16.00 uur.

 


Dagdelen
dinsdag: middag
donderdag: middag
Reageren