Open navigatie

Jongerenmaatjes gezocht!

Sector
Activiteit
Opleidingsniveau
niet van toepassing
Taal
Nederlands
Wijk
Uren per week
-
Reacties
t/m 2020-01-29

Humanitas Maastricht-Heuvelland
De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.'

Adres
Baron van Hövellstraat 4, 6221 VE Maastricht

Contactpersoon
Bonnita Leisberger
0630525401
jongerenmaatjes.maastricht@humanitas.nl

Voorkomen is beter dan genezen en daarom zijn wij vorig jaar met een Jongerenmaatjes project gestart. De vrijwilligers van Humanitas Jongerenmaatjes zijn er voor jongeren tussen de 16 en 23 die wat extra aandacht en hulp kunnen gebruiken. De weg naar volwassenheid is namelijk niet makkelijk.

Te denken valt aan jongeren met een verhoog risico op maatschappelijke uitval en/of verval in criminaliteit. Jongeren die dak- en thuisloos zijn, of zijn geweest. Maar ook jongeren die zelfstandig willen worden maar (nog) niet over voldoende vaardigheden beschikken om zich zelfstandig te handhaven.

Als maatje ben je geen hulpverlener maar bied je een luisterend oor, gezelschap en vertrouwen. En ondersteun je waar nodig. Net dat steuntje in de rug of samen iets leuks doen, kan al veel verschil maken. Jij kunt als vrijwilliger bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen, het sociale netwerk en samen met de jongere richting geven aan een leuk leven. Samen bepalen jullie hoe vaak, wanneer en wat jullie gaan doen.

Dus ben jij jong/ jong van geest en zou je graag iets willen betekenen voor een leeftijdsgenoot/ jongere? Of ken jij iemand die wel een maatje kan gebruiken?

Laat het ons weten! Wij willen graag kennis met je maken! Je kunt bellen of whatsappe: 06 305 25 401 of mailen naar Jongerenmaatjes.maastricht@humanitas.nl

Reageren