Open navigatie

Introductie stadsimker Maastricht

Sector
Dieren
Natuur
Activiteit
PR en communicatie
Werken in de natuur / met dieren
Opleidingsniveau
niet van toepassing
Taal
Nederlands
Wijk
Maastricht-Noordoost
Uren per week
-
Reacties
t/m 2019-08-28

Stichting Byeboere Maastricht
Als jonge organisatie genaamd stichting Byeboere Maastricht is ons doel om Maastricht en de wijken mooier te maken door de
biodiversiteit een boost te geven. Dat doen we samen met de bijen en doormiddel van educatie in de wijken. We gaan samen met mensen in de wijk elkaar een handje helpen en stimuleren om de biodiversiteit in de wijk te vergroten wat de leefbaarheid van de wijk weer ten goede komt. Daarnaast gaan we regelmatig diverse bijeenkomsten organiseren om de sociale cohesie in de wijk te bevorderen en bijeenkomsten om de biodiversiteit in de wijken te bevorderen. Deze bijeenkomsten zullen bestaan uit: introductiecursus stadsimker, bijenwas kaarsen maken, meer leren over biodiversiteit, bloemen zaaien en kruiden planten, buurt barbecue, open imkerijdagen en andere activiteiten.

Dit seizoen starten we op drie locaties:

- 50|50 B Green/ het Leger des Heils, Kolonel Millerstraat 67 Wyckerpoort
- Stichting LEF team, Elisabeth Strouvenlaan 51a Blauwdorp
- Athos - eet - maakt - doet, Athoslaan 12a Biesland

Adres
50|50 B Green
Kolonel Millerstraat 67
Wyckerpoort, Maastricht

Contactpersoon
Linda Hollanders
06-24278893
info@byeboere.com

Wil jij ook weten wat het inhoudt om imker te zijn? Wil je meer leren over biodiversiteit? Wat betekenen die insecten eigenlijk allemaal in ons leven? Wil je gezellig samenzijn, kletsen, koffie drinken en nieuwe mensen ontmoeten? Met ons kan het allemaal. Wij zijn er voor iedereen! Kom langs en laat je verrassen door de bijen en ons eeuwige enthousiasme :)

Als jonge organisatie genaamd stichting Byeboere Maastricht is ons doel om Maastricht en de wijken mooier te maken door de biodiversiteit een boost te geven. Dat doen we doormiddel van onze bestuivend, de bijen en doormiddel van educatie in de wijken. We gaan samen met mensen in de wijk elkaar een handje helpen en stimuleren om de biodiversiteit in de wijk te vergroten wat de leefbaarheid van de wijk weer ten goede komt. Daarnaast starten wij met introductielessen tot stadsimker. Hierin nemen we jou mee in de wereld van de imker, de bij en de omgeving. Iedereen is welkom, van jong tot oud.

Graag zien we jullie terug bij de wekelijkse introductielessen tot stadsimker ! We hebben koffie, koekjes, thee en honing :)

 

Groetjes, Team Byeboere Maastricht

T: 06-24278893

[gallery columns="3"]


Dagdelen
dinsdag: ochtend, middag
Reageren