Maastrichtse Vrijwilligersprijzen 2017

Op 11 maart ontvingen de 7 vrijwilligers van het jaar uit handen van de burgemeester ieder een Vrijwilligerstrofee 2017. In de aanloop naar 11 maart werden de winnaars op hun vrijwilligerswerk-plek verrast door de wethouders en hoorden zij het heugelijke feit.

  1. In de categorie kunst is Giel Coenen winnaar. Dit voor zijn meer dan 30 jaar lange inzet voor de muziekcultuur in Maastricht.
  2. In de categorie groen is werd Tonnie Havenith de winnares. Bij het CNME (Centrum voor Natuur en MilieuEducatie) zet zij zich in als vrijwilligster.
  3. In de categorie sport is Joost Nijssen de winnaar. Met zijn vrijwilligerswerk zet hij zich in voor de budoclub en de kinderboerderij in Daalhof.
  4. In de categorie veiligheid is Lily Keijmis de winnares. Zo’n 21 jaar zet zij zich met hart en ziel in voor de verkeersveiligheid in Maastricht.
  5. In de categorie bedrijvigheid ontving Gidi Meesters de prijs.  Hij biedt al jarenlange technische ondersteuning aan verschillende verenigingen in Maastricht.
  6. In de categorie welzijn is Abakoula Argalaless de winnaar. Hij zet zich in voor meerdere mondiale vraagstukken, vooral op gebied van schoon drinkwater in zijn geboorteland.
  7. In de categorie zorg ontving Annie de Koninck de prijs. Zij is als vrijwilligster werkzaam in de Buurtbrök in Pottenberg.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd met jullie prijs!