Categorie
Activiteitenbegeleiding
Creatief / kunstzinnig
Gastvrouw/heer
Toezicht en beheer
Werken met jeugd 0 -23 jaar
Taal
Nederlands
Wijk
Maastricht-Centrum
Maastricht-Noordoost
Maastricht-Noordwest
Maastricht-Zuidoost
Maastricht-Zuidwest
Overige
Geplaatst
29-11-2017
Datum en tijd:
van 11-12-2017, 16:15 tot 30-04-2018, 16:45

Voor een edu-escaperoom (om dak- en thuisloosheid onder jongeren te voorkomen), zijn we opzoek naar een gastvrouwen/heren om ons team te versterken. Groepen/klassen jongeren (leeftijd vanaf 14) van max. 6 jongeren bezoeken met hun begeleider deze educatieve escaperoom. De duur van het doorlopen van de escaperoom duurt 1 tot 1,5 uur. Verder zal er een 0,5 uur voorbereiding en 0,5 uur nazorg inhouden. (escaperoom controleren en resetten van alle puzzels), dus in totaal 3 uur inzet per speel sessie.

Taken van de Gastvrouw/heer zijn: - escaperoom opstarten. Verhaal inleiden en deelnemende groep spelregels uitleggen - Controle uitoefenen tijdens het spel en mogelijk tips geven, zodat spel doorgang blijft houden - Nabespreking i.s.m. de begeleider (mentoren, jongerenwerker, of....) samen met de groep over welke keuzes zij hebben gemaakt in de escaperoom. Deze keuzes hebben in het spel gevolgen gehad voor hun kwetsbaarheid. - Edu-escaperoom moet na iedere spel ronde "gereset" worden. Alle puzzels en slotjes moeten weer in de oorspronkelijke staat gezet worden.

Gastvrouw/heer moet: -- Affiniteit hebben met jongeren en hun leefwereld. - voor groepen jongeren durven te spreken; Voor- en nabespreking - enigszins technisch inzicht hebben (om escaperoom te draaien en te resetten). Er volgt wel een gedegen training. - Durven op te treden samen met begeleider, mocht een groep zich niet aan de speltregels houden - per half december beschikbaar zijn, om voorbereidingen mee te kunnen draaien.

De duur en aantal van inzet-momenten voor de gastvrouw/heer, is in overleg met mij (jongerenwerker, begeleider van dit project). De deelnemende groepen kunnen intekenen op momenten dat gastvrouw beschikbaar is. Er is een tegemoetkoming in de vorm van een vrijwilligers vergoeding.