Nieuwsbrief deelnemers Gratis VOG ook handig voor anderen

“In veilige handen”  is een project van NOV en richt zich op seksueel ongewenst gedrag  en hoe de veiligheid in organisaties kan worden vergroot.  Zij helpen organisaties met geven van tips en trucks rondom het aanvragen van (gratis) VOG en stappenplannen om te zorgen voor een goed beleid en het bespreekbaar maken van zaken.
De website “In veilige handen” is hier  te vinden.

Vanuit het project worden aan deelnemende organisaties regelmatig nieuwsbrieven verzonden. Deze nieuwsbrief is nu beschikbaar gemaakt voor alle organisaties.

Nieuwsbrief
Wat doe je als een vrijwilliger géén VOG krijgt? Wat doe je als er een voorval is waarbij een vrijwilliger thuis een deelnemer betast? En wat doe je als je een vrijwilliger niet meer wilt hebben, maar hem doodleuk bij een  andere vrijwilligersorganisatie met jongeren of andere kwetsbare doelgroepen gaat werken?Werken aan sociale veiligheid en het voorkomen van grensoverschrijdend seksueel gedrag brengt dilemma’s met zich mee. Het goede nieuws is dat je je kunt voorbereiden en dat het goed is voor de omgangsvormen in jouw vrijwilligersorganisatie. Over de hierboven omschreven dilemma’s is er een nieuwsbrief uitgebracht. Lees hem hier.

bron: NOV