Wat is maatschappelijk betrokken ondernemen?

Steeds meer ondernemers realiseren zich dat hun bedrijf niet op zichzelf staat. Hun activiteiten hebben impact op de samenleving. Wie als ondernemer verder denkt, denkt meteen: dan kan mijn bedrijf dus ook sociale impact hebben. Bijdragen aan de groei en het welzijn van die samenleving. En zo is het. Steeds meer van uw collega’s geven ook concreet vorm aan die gedachte – met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO).

Dat blijkt ook voor henzelf en hun bedrijf positieve gevolgen te hebben. Maatschappelijk betrokken ondernemingen scoren hoger op klanttevredenheid en hoger op medewerkerstevredenheid. Én ze geven de stad dus een geweldige oppepper. Ze staan midden in de samenleving. Ook iets voor u?

MBO brengt het bedrijfsleven en de Maastrichtse samenleving bij elkaar. Als bedrijf neemt u deel aan maatschappelijke initiatieven, gericht op het leefbaar maken en houden van de stad, een buurt of een instelling. Dat kan op diverse manieren. U kunt bijvoorbeeld met uw medewerkers een maatschappelijke ‘klus’ uitvoeren. Maar u kunt ook expertise of materieel beschikbaar stellen.