Open navigation

ENTHOUSIASTE BAKKER (BROOD OF BANKET)

Branch
Assistance / social work
Youth from 13 years old
Education / Teaching
Elderly
Adults
Activity
Coordinating and organizing
Host(ess)
Teaching and homework guidance
Children
Education
Not applicable
Language
Both
District
Maastricht-Centre
Maastricht-Northeast
Maastricht-Northwest
Maastricht-Southeast
Maastricht-Southwest
Other
Hours per week
6-12 hours per week

Stichting LEFteam

Stichting LEFteam is een frisse en jonge vrijwilligersorganisatie opgericht in 2013. LEFteam creëert nieuwe kansen voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 27 jaar die zoekende zijn naar hun talenten en buiten de kaders van opleidingen vallen. Dit is een groep jongeren die vaak uit het oog wordt verloren, maar in Zuid-Limburg het grootst is van heel Nederland. Na een individueel en gestructureerd LEFtraject zijn deze jongeren beter voorbereid op de eisen die de huidige samenleving aan hen stelt, zoals terugkeer naar een opleiding of passend werk. Meer informatie vindt u op www.lefteam.nl

Address

Contact
Robbert Smeets
043 358 19 27
administratie@lefteam.nl

DOEL VAN DE FUNCTIE

Op de locatie van het LEFteam bevindt zich een heuse sociale bakkerij. We bakken hier samen met de LEFjongeren brood en gebak. We hebben ons wat brood gespecialiseerd in biologische desembrood zonder enige toevoegingen, en zonder gist dus puur desem. Specials zijn o.a. speculaas, en kerst -en paasbrood. Meer informatie over Stadsbakkerij LEF by LEFteam vindt u op www.stadsbakkerijlef.nl


TIJDSBESTEDING

Ongeveer 6 – 12 uur per week.

TAKEN

LEFteam is op zoek naar een brood en/of banketbakker (amateur+ of ex-professionele bakker) die onderstaande activiteiten samen met jongeren op termijn zelfstandig kan uitvoeren:

Voorraadbeheer

Tijdig bestellen van de (biologische) ingrediënten en goede opslag hier van

Voorbereiding

Voorbeelden: voeden van desem, afwegen ingrediënten, mise en place bakkerij.

Deegbereiding

Veilig kunnen werken met een grote en kleine F-kneder. Rekening houdend met juiste deegtemperatuur. LEFteam gebruikt meestal lange rijstijden in koeling van 24 tot 48 uur.

Afbakken

Kunnen werken met 3 deck POLIN oven met stoomvaporiseurs.

Inpakken

Assisteren bij inpakken van brood. Snijden en verpakken in daarvoor bestemde verpakkingen.

Schoonmaken

Waar gewerkt wordt moet ook worden schoongemaakt. Aansturen van de schoonmaak van de bakkerij.

Onderhoud van apparatuur

Stadsbakkerij LEF heeft meerdere machines staan zoals diviseuse, Kemper opboller, deegmachines, speculaasmachines, broodsnijmachine, POLIN ovens. Signaleren wanneer deze machines onderhoud nodig hebben. In samenspraak met facility medewerker van LEFteam.

PROFIEL VAN DE FUNCTIE

Naast dat de meester (banket)bakker vanzelfsprekend overduidelijk gevoel én ervaring heeft met brood en/of banketproducten, is het volgende van belang:

De meester (banket)bakker is in onze LEFjongeren iets bij te brengen en doet dit op een didactische wijze;

De meester (banket)bakker kan zich verplaatsen in de belevingswereld van (kwetsbare) jongeren;

De meester (banket)bakker is punctueel en gedisciplineerd;

De meester (banket)bakker werkt hygiënisch;

De meester (banket)bakker werkt veilig en houdt daarbij de aangegeven veiligheidsvoorschriften in acht.

REAGEREN

Mocht u interesse hebben in deze functie, neem dan contact op met ons. U kunt een kort mailtje sturen naar: robbert@lefteam.nl Bellen mag ook: T 043 358 1927, vraag naar Robbert Smeets.

Mocht u naar uw idee niet volledig aan het profiel voldoen, of een andere voorstelling hebben van de functie? Aarzel dan niet, en neem evengoed contact op met ons. Wij komen graag met u in gesprek.

React