Open navigation

ENTHOUSIASTE KOK

Branch
Youth from 13 years old
Education / Teaching
Elderly
Adults
Activity
Host(ess)
Teaching and homework guidance
Education
Not applicable
Language
Both
District
Maastricht-Centre
Maastricht-Northeast
Maastricht-Northwest
Maastricht-Southeast
Maastricht-Southwest
Other
Hours per week
6-12 hours per week

Stichting LEFteam
Stichting LEFteam is een frisse en jonge vrijwilligersorganisatie opgericht in 2013. LEFteam creëert nieuwe kansen voor jongeren in de leeftijd van 14 tot 27 jaar die zoekende zijn naar hun talenten en buiten de kaders van opleidingen vallen. Dit is een groep jongeren die vaak uit het oog wordt verloren, maar in Zuid-Limburg het grootst is van heel Nederland. Na een individueel en gestructureerd LEFtraject zijn deze jongeren beter voorbereid op de eisen die de huidige samenleving aan hen stelt, zoals terugkeer naar een opleiding of passend werk. Meer informatie vindt u op www.lefteam.nl

Address
Elisabeth Strouvenlaan 51A, 6214 AX Maastricht

Contact
Robbert Smeets
043 358 1927
robbert@lefteam.nl

DOEL VAN DE FUNCTIE

Op de locatie van het LEFteam bevindt zich een volledig geoutillerde haccp keuken en spoelkeuken. We koken hier samen met de LEFjongeren voor collega’s, buurtgenoten, sponsoren of liefhebbers van charity-dinners. We hebben ons wat brood gespecialiseerd in biologische desembrood zonder enige toevoegingen, en zonder gist dus puur desem. Specials zijn o.a. speculaas, en kerst -en paasbrood. Meer informatie over Stadsbakkerij LEF by LEFteam vindt u op www.stadsbakkerijlef.nl


TIJDSBESTEDING

Ongeveer 6 – 12 uur per week.


TAKEN

LEFteam is op zoek naar een kok (amateur+ of ex-professionele bakker) die onderstaande activiteiten samen met jongeren op termijn zelfstandig kan uitvoeren:

Voorraadbeheer > Tijdig bestellen van de (biologische) ingrediënten en goede opslag hier van.

Mise en place > Voorbeelden: sla wassen en plukken / groenten ciseleren / marineren / garnituren snijden / sauzen maken / tafeldekken / bestek inrollen

Inpakken > Assisteren bij inpakken van afhaalmaaltijden.

Schoonmaken >Waar gewerkt wordt moet ook worden schoongemaakt. Aansturen van de schoonmaak van de keuken.

Onderhoud van apparatuur > In de keuken staan diverse professionele keuken machines zoals Rational elektrische combisteamer en Hobart planeetmenger. Signaleren wanneer deze machines onderhoud nodig hebben. In samenspraak met facility medewerker van LEFteam.


PROFIEL VAN DE FUNCTIE

Naast dat de  kok vanzelfsprekend overduidelijk gevoel én ervaring heeft met voedselbereiding in een professionele keuken, is het volgende van belang:

  • De kok is in onze LEFjongeren iets bij te brengen en doet dit op een didactische wijze;
  • De kok heeft pedagogische vaardigheden;
  • De kok kan zich verplaatsen in de belevingswereld van (kwetsbare) jongeren;
  • De kok is punctueel en gedisciplineerd;
  • De kok werkt hygiënisch en is het bezit het certificaat Sociale Hygiëne of bereid dit bij aanvang te halen;
  • De kok werkt veilig en houdt daarbij de aangegeven veiligheidsvoorschriften in acht.


REAGEREN

Mocht u interesse hebben in deze functie, neem dan contact op met ons. U kunt een kort mailtje sturen naar: robbert@lefteam.nl Bellen mag ook: T 043 358 1927, vraag naar Robbert Smeets.

Mocht u naar uw idee niet volledig aan het profiel voldoen, of een andere voorstelling hebben van de functie? Aarzel dan niet, en neem evengoed contact op met ons. Wij komen graag met u in gesprek.

React